Mam! Waar ben je?

23 februari 2021


Ik las onlangs een artikel over een coachingstraject waarbij mensen moesten leren schreeuwen. Nou… dan zou ik zeggen: “Kom een keer logeren in huize Veen.”

Als mijn boys mij zoeken, gaan ze roepen. Ik geef toe, eerst proberen ze mij via mijn mobiel te vinden, maar die heb ik tijdens werkblokken op ‘stil’ staan.

Het gevolg: “Mahaaaaammm! Waar ben je?!”

De mensen in de buurt van Galilea zochten Jezus ook. Hij had Zich teruggetrokken om te bidden: “Ze vonden Hem en zeiden tegen Hem: “Iedereen zoekt U!”” (Markus 1:37, BB)

Dit vers spreekt zo tot mijn verbeelding. Ik zou zo graag het gezicht van Jezus willen zien. Hij heeft in stilte met Zijn Vader gesproken. Grote, belangrijke zaken stonden op de agenda. Het enorme lijden zag Jezus voor ogen. Nog even…

En dan ineens zeggen zijn vrienden: “Iedereen zoekt U!”
Oftewel: “Waar was U nou?”

Zoek jij Jezus ook? Ben je Hem even kwijt? Vraag jij jezelf soms ook af: “Heer, waar bent U nou? Ik zoek U al zo lang in deze situatie. Waar heeft U zich verstopt?”

Ik heb goed nieuws voor je. Jezus laat Zich vinden door jou en Hij neemt je mee op Zijn reis door het leven.

“Hij zei tegen hen: “Laten we naar de dorpen in de omgeving gaan. Ik wil ook daar het goede nieuws aan de mensen vertellen. Want daarvoor ben Ik gestuurd.“” (Vers 38)

Jezus wil je boven jouw situatie uittillen, zodat je nieuw uitzicht hebt en Hem kunt vinden.

Zullen we samen bidden? “Heer, als ik moet kiezen en niet weet wat het beste is om te doen, zoek ik U. Help mij, Heer, en laat U door mij vinden. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?