Mag Jezus op jouw feestje komen?

26 september 2020

Vorig jaar zomer was het feest in onze tuin. Overal hingen witte lampionnen, witte slingers met gouden en witte vlaggetjes en witte stoeltjes stonden in het gras opgesteld. Onze zoon, Wietse, ging trouwen! Een grote frietkar verhoogde de feestvreugde in de loop van de avond en we toostten met elkaar op de liefde en het leven.

Jezus en Zijn vrienden waren ook uitgenodigd op een bruiloft. Maar er was crisis… De wijn was op!

“Wat Hij ook zegt, doe het!”, zei Zijn moeder. Zij wist dat met Jezus het feest eindeloos kon worden.

“Jezus zei tegen de bedienden: “Vul de bakken met water.” Ze vulden ze tot aan de rand. Toen zei Hij: “Schep er nu wat uit. Laat de leider van het feest daarvan proeven.” Toen de leider van het feest het water proefde, was het wijn geworden. (…) De leider van het feest liet de bruidegom bij zich komen. Hij zei tegen hem: “Iedereen zet altijd eerst de beste wijn op tafel. En pas als de mensen veel gedronken hebben, de minder goede wijn. Maar jij hebt de beste wijn voor het laatst bewaard!”” (Johannes 2:7-10, BB) 

Dit was het eerste wonder dat Jezus deed in Zijn tijd op aarde. Wijn staat symbool voor onder andere ‘vreugde’. Jezus komt en verandert water in wijn. Hij brengt vreugde.

Zo kan Jezus ook jouw leven veranderen. Als Jezus in je leven komt, doe dan wat Hij zegt. Hij verandert verdriet in vreugde. Diep van binnen gaan er wonderen gebeuren. Het beste in jou komt naar boven. 

Zullen we samen bidden? “Heer Jezus, ik nodig U uit in mijn leven. Verander mij van binnenuit. Geef mij nieuwe vreugde in mijn binnenste. Schenk mij vreugde, zoals ik nog niet eerder heb geproefd. De beste vreugde die er bestaat! Wat U ook zegt, ik doe het. In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?