Mag ik je besmetten?

11 maart 2021


Ik zit veel alleen. En jij? Ik wil niet besmet worden door corona of anderen wellicht besmetten.

Als ik wakker word, denk ik wel aan jou. Dan bid ik dat je de mail opent en leest, zodat je besmet wordt met de diepe liefde van Jezus voor jou.

In deze tijd lijden mensen wereldwijd enorm. We horen veel over de kwetsbare ouderen, maar vergeet ook zeker de kwetsbare kinderen niet. Huiselijk geweld is tijdens de eerste corona golf verdubbeld. De gedachte alleen al doet mij pijn…

Jij bent zo nodig in deze wereld! Jouw aandeel in het grote netwerk van liefde is ongekend! Denk daar niet te klein over.

Ik had je natuurlijk zo graag persoonlijk, in het ‘echt’ willen ontmoeten. Tijdens een geweldig Ik Wonder Jou event ergens in het land…

In de eerste hoofdstukken van Markus lees je dat Jezus ook ‘events’ had. “Opnieuw begon Jezus bij het meer les te geven. Een heel grote groep mensen kwam naar Hem toe.” (Markus 4:1, BB)

Al deze mensen zien Jezus in het echt en worden door Hem besmet! Honderden, duizenden mensen hebben Hem wonderen zien doen. Ze hebben Zijn liefde gevoeld, en ontdekt dat Hij niet oordeelt. Zijn inspiratie besmet hen.

Al deze mensen gaan vervolgens weer naar hun eigen dorp, hun eigen huis. Wat denk je dat er gebeurt met al die mensen die zij op hun beurt ‘besmetten’ met de liefde van Jezus?

Wij doen niet aan een lockdown of een avondklok als het gaat om de liefde van Jezus. Ga ervoor. Leef liefde!

Doe je met me mee?

  • Ik wil zoveel mogelijk mensen besmetten met LIEFDE.
  • Ik wil er zijn voor anderen, ondanks mijn eigen omstandigheden.
  • Ik wil dagelijks dankbaarheid trainen.
  • Ik wil snel zijn in vergeven.
  • Ik wil groot leren denken, omdat God groot is.
  • Ik geloof dat Gods liefde elke angst overwint.

Uiteraard houden we ons in dit alles zo goed mogelijk aan alle corona maatregelen om niemand met het corona virus te besmetten, uit liefde voor hen die kwetsbaar zijn. Maar er zijn heel veel manieren om de liefde van Jezus te delen op een manier waarbij je netjes afstand houdt en voor elkaar zorgt.

Onthoud: Als je dichtbij Jezus bent, ben je besmet met Zijn liefde.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?