Machtig… om jou te redden!

20200104 Gods Macht 4

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Machtig… om jou te redden!

Ik wil het vandaag graag met je hebben over de bijzondere bevrijding van het volk Israël. En dat heeft ook met jou te maken! 🙂 

“Nu zijn ze slaven van de Egyptenaren. Maar Ik heb hun hulpgeroep gehoord. Ik ben mijn verbond niet vergeten.” (Exodus ‭6:4‬, ‭BB‬‬)

De Israëlieten werkten onafgebroken voor de meedogenloze farao’s, door wie ze verschrikkelijk behandeld werden en van wie ze al meer dan vierhonderd jaar slaaf waren. Ze waren onderdrukt, verslagen en uitgehongerd. 

Toch deed Mozes’ staf, dat uiteindelijk Gods staf werd, hele bijzondere wonderen die ervoor zorgden dat het hele volk bevrijd zouden worden. 

Wanneer God Zijn kinderen om hulp hoort roepen, grijpt Hij altijd op een bijzondere manier in. God is niet veranderd. Hij wil je uit een moeilijke situatie redden: een situatie die zwaar op je rug drukt, net zoals de slavernij bij de Joden.. 

In wat voor situatie je ook zit, wat voor “slavernij” je ook doormaakt, de almachtige God is klaar om Zijn kracht en goedheid aan je te laten zien: 

  • Heb je een langdurig gezondheidsprobleem?
  • Probeer je van een verslaving af te komen? 
  • Heb je moeite met het afbetalen van je schulden?
  • Heb je het gevoel alsof het leven te zwaar is om nog langer alleen te moeten dragen? 

Verlies de hoop niet als je het al een lange tijd uitroept naar God, “[ Jesaja zegt: ] Let op, de Heer is niet te zwak om jullie te redden. Hij is niet te doof om jullie te horen.” (Jesaja ‭59:1‬, ‭BB‬‬)  Hij zal je precies op het goede moment komen redden, net zoals Hij deed voor Israël. Toen de Rode zee in tweeën splitste, zaten de Egyptenaren hen op de hielen en stonden de voeten van de Israëlieten nog in het water. Als jij dus met je voeten in het water staat, is dat een goed teken: God komt eraan! 

Onthoud dat onze God voor altijd machtig genoeg is om ons te redden, terwijl je luistert naar dit lied van Hillsong.

God zal je op bijzondere manieren helpen, op manieren die jij niet eens zou kunnen bedenken. Dit wil Hij nu tegen je zeggen: “Wees niet bang, houd moed! Vandaag zullen jullie zien hoe de Heer jullie zal redden. Want de Egyptenaren die jullie vandaag zien, zullen jullie nooit meer terugzien.(Exodus‬ ‭14:13‬, ‭BB‬‬)  

Verklaar dat vandaag de dag is dat jij gered zal worden!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.