Machtig… door Zijn Woord

20200102 Gods Macht 2

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Machtig… door Zijn Woord

Wanneer God spreekt is dat nooit voor niets of zonder effect. Dit is wat ons verteld wordt in het boek Jesaja: “Net zo zullen de woorden die Ik spreek, niet naar Mij terugkomen zonder dat ze hun werk hebben gedaan. Wat Ik zeg, zal gebeuren.” (Jesaja ‭55:11, ‭BB‬‬)  

Door het geluid van Zijn stem werd het hele universum gemaakt! Net zoals dit lied van Hillsong Worship zegt. Niets is sterker dan het Woord van God! Het Woord van God was er al voordat de aarde bestond. Het Woord was bij God en het Woord was God, zoals Johannes ons vertelt. (zie Johannes 1:1)

Wat God zegt, zal gebeuren. Hij doet altijd alles wat Hij zegt:

  • Zijn Woord is de Maker van alles. (zie Deuteronomium 28:2 en 28:15) 
  • Alles wat Hij zegt is zeker. Hij doet wat Hij zegt, zonder te falen.
  • Alles wat God zegt is de waarheid. God is niet zoals mensen, Hij liegt nooit. (zie Numeri 23:19)  

God heeft jou Zijn Woord gegeven en Zijn Woord is vol leven en kracht. Het is scherper dan het scherpste zwaard, zoals staat geschreven in Hebreeën 4:12. God nodigt je uit om Zijn Woord te overdenken en in je hart te bewaren, zodat het Zijn werk kan doen in je leven. 

Als je in een onzekere situatie zit of als je door een moeilijke tijd gaat, raad ik je aan om het Woord van God te lezen. Gods Woord is zo krachtig. Het is geen menselijk wapen, maar vol van Gods kracht. (zie 2 Korinthiërs 10:4)  

Ik nodig je uit om dit met mij te bidden, “Almachtige God, dank U voor Uw Woord dat vol leven en kracht is en dat scherper dan het scherpste zwaard is. Dank U dat U me eraan herinnert dat ik elk moment uit Uw Woord mag lezen! Dank U dat U door Uw Woord tot ons spreekt. In Jezus’ naam, amen.” 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Tineke op 2 januari 2020 om 10:52 am

    Amen!
    Prachtig & bemoedigend. Wat is er mooier dan het jaar met God’s beloften in je hart te beginnen! Hij is altijd dezelfde, verandert nooit en is altijd goed. Dank u Vader voor uw eeuwig durende liefde & genade die wij zomaar mogen ontvangen. Hierdoor kunnen wij uw Licht doorgeven aan ieder die hiervoor openstaat en zoekende is. Dank voor deze eer en zegen. Kan niet wachten wat U in 2020 allemaal weer gaat doen❤️