Maak je je zorgen?

20200614 Tekst W.6.12 - Loslaten 5

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Maak je je zorgen?

Wat is het ultieme beeld dat jij krijgt als je denkt aan ‘loslaten’? Wat zie jij dan voor je?

Ik ga al glimlachen als ik denk aan een prachtig ‘loslaat-moment’. Dat is het moment waarop koeien voor het eerst na een lange winter het weiland in mogen. Bijna ontroerend om te zien. Die enorme beesten worden losgelaten. Ze gaan ineens huppelen, ze rennen, wapperen met hun staart. Ze loeien, draaien rondjes, bonken tegen elkaar aan, gooien hun achterpoten in de lucht. (best knap van ze!) 

Maar ja, als je loslaat wat al heel lang op je schouders drukt, dan ben ook jij niet meer te houden. Blijdschap vult je hart. Loslaten laat je huppelen. Ik wens jou vandaag zo’n loslaat-moment!

“Vertrouw je hele leven aan Hem toe. Dan zal Hij in alles voor je zorgen.” (Psalm 138:8, BB) 

Onbezorgd mag je deze dag in huppelen. De deur is open. De winter is voorbij. Hij is jouw Herder. 

  • Maak je je zorgen? Laat los. Vertrouw de Herder. Hij brengt jou naar het weiland.
  • Ben je bang? Laat los. Vertrouw de Herder. Hij geeft je kracht.

In Psalm 23:1-3 lezen we: “De Heer zorgt voor mij zoals een herder voor zijn schapen zorgt. Ik kom niets tekort. Hij laat mij rusten in groene velden. Hij laat mij drinken uit rustige stroompjes. Hij geeft me kracht. Hij helpt me om te leven zoals Hij het wil, omdat Hij dat heeft beloofd.” (BB)

Maak dus stiekem een vreugdedansje … als niemand kijkt. En zeg ‘Amen’. Dat betekent: ‘Zo zal het zijn in mijn leven!’

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.