Maak je geen zorgen

19 oktober 2020

Mooi weer betekende tijdens mijn studietijd; buitensporten. Meestal was dat honkbal. Met zo’n grote houten knuppel in de hand stond iemand te wachten tot ik de bal zou werpen. Daarna volgde er steevast een spannend moment. Gaat de houten knuppel na de zwaai die bal raken en… raakt die bal vervolgens mij niet? (Brrr…. )

Als er dan geroepen wordt: “Wie heeft de bal?”, dan kun jij als werper zeggen: “Luister goed, ik ben van die bal af. Ik heb hem in ieder geval niet meer!” En je wijst vrolijk naar degene die de bal een klap heeft gegeven.

De Bijbel leert ons: “Gooi alles waar je je zorgen over maakt maar in Gods handen, want Hij zorgt voor je.” (1 Petrus 5:7, BB) 

Sta je klaar? Gooien maar!

God weet wel raad met jouw zorgen. Hij geeft er een enorme klap tegen en dan mag iedereen gaan zoeken… Niet te vinden. Precies!

Je zorgen op Hem werpen is geen optie, het is een opdracht! 

Je kunt je zorgen niet voor 75% naar Hem werpen en voor jezelf besluiten dat het zorgen maken om je kinderen wel ‘oké’ is. God is fel tegen zorgen maken. Hij slaat ze over de schutting! 

Mattheus 6:31: “Wees dus nergens bezorgd over. Pieker niet: ‘Wat moeten we eten?’ Of: ‘Wat moeten we drinken?’ Of: ‘Wat moeten we aantrekken?’” (BB) 

God neemt zorgen niet van je af. Je moet ze zelf aan Hem geven. Vervang je zorgen dan met Zijn woord. Jij bent degene die je gedachten onder controle moet houden. Je kunt het! God woont in je.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?