Luister, bemoedig, bemin…

IWJ 6.10-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Luister, bemoedig, bemin…

“[ Jesaja zegt: ] De Heer leerde me om met mijn woorden de mensen moed in te spreken. Hij maakt me elke morgen wakker. Hij maakt dan mijn oren wakker zodat ik goed kan luisteren, net zoals een leerling goed luistert naar zijn meester.” (Jesaja 50:4, BB)

God moedigt je aan om met je woorden mensen te bemoedigen. Mensen wiens hart verdrietig en moe is… Om zulke kostbare woorden te spreken is het belangrijk eerst te luisteren naar Zijn stem.

Het is de wens van de Heilige Geest dat je leert hoe je de stem van de Vader kunt horen. Uit duizenden stemmen kun je Zijn liefdevolle stem herkennen, ernaar luisteren en als manna overal om je heen uitdelen.

Deel je ervaringen, hoop en moeilijkheden met God. Neem de tijd om ook naar Hem te luisteren. Stop even en luister aandachtig. Je zult de Vader horen, Zijn stem, Zijn hart. Hij zal je uiteraard vertellen dat Hij van je houdt! Maar Hij zal je wellicht ook wat zeggen over je buurman, je zus, je baas, je collega, en ga zo maar door.

  • Hij zal Zijn liefde voor hen in jouw hart uitstorten.
  • Hij zal je met bewogenheid vullen.
  • Hij zal je helpen ​​om hen door Zijn ogen te bekijken!

Gods liefde voor deze wereld kan zich verspreiden via jouw mond en jouw handen. Hij wil je gebruiken om leven te brengen in moeilijke situaties, om te herstellen wat kapot is, en om aan te moedigen wie dat nodig heeft.

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

  1. Monique op 30 december 2018 om 8:37 am

    Ik heb over jullie gehoord van een nicht van mij.

  2. Henriëtte Maire op 10 januari 2019 om 6:26 pm

    Heb ik van mijn dochter gehoord God zegen ?

Laat een reactie achter