Loslaten is echt wel een dingetje!

26 november 2022

Ben jij goed in loslaten?

Loslaten is lastig.

Alles wat je vasthoudt,
voelt vertrouwd.

Jij hebt er dan nog controle over. Diep van binnen ben je ervan overtuigd dat jij ook de beste bent om de controle te houden en vooral vast te houden.

Wat hou jij al zo lang vast?
Waar ben je bang voor als je nadenkt over het loslaten van dat ene, die persoon, die kwestie of dat issue?

‘Als je zeker weet dat God van je houdt en je dus vol bent van zijn liefde, hoef je niet bang voor Hem te zijn. Want volmaakte liefde verjaagt alle angst voor God. Want als je bang bent, komt dat omdat je bang bent voor straf. Als je bang bent, ben je nog niet helemaal vol van liefde.1 Johannes 4:18 BB

Ik ontving van Eline een mail waarin zij vertelde over haar proces van loslaten:
‘ Zojuist heb ik je livestream bekeken. Het raakt mij. Ik mag een nieuwe weg inslaan…. Ik heb het gevoel dat Hij mij nu gaat leiden. Ik begrijp nu pas de betekenis van loslaten en je laten leiden door God. En dan komt als bevestiging ook nog eens jouw livestream over loslaten. Mooi!! Dank je wel.’ Eline.

Als jij worstelt met het loslaten van je kinderen, je bedrijf, je verleden, angst voor de toekomst, weet dat God in die worsteling jou nooit loslaat. Hoe meer je Zijn grootsheid, almacht en liefde gaat ontdekken, des te makkelijker wordt het om jouw zorgen aan Hem over te laten.

Loslaten is het aan God laten.

Zullen we samen bidden?
‘Wat is het toch bijzonder dat U Uw handen voor mij opent om alles wat ik zelf zo krampachtig vasthoudt, over te nemen en voor mij te dragen. Vergeef me Heer dat ik zo vaak denk dat ik het beter zelf kan vasthouden om tot oplossingen te komen. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?