Loop jij risico?

24 maart 2021


Val jij binnen de risicogroep? Ik wel. 

Als ik je deze vraag maanden eerder had gesteld, had je je wenkbrauwen gefronst en wist je echt niet waar ik het over had. Nu wel. 

COVID-19 bracht onbekende regels en een nieuw vocabulaire. Het laat ons bepaalde dingen niet meer doen (zoals knuffelen), en bepaalde dingen juist wel doen (zoals mondkapjes). Dat allemaal om lichamelijk lijden te voorkomen. 

Jezus kondigt in Markus 10 opnieuw aan dat Hij zal gaan lijden. Wij zouden in onze tijd van alles gaan bedenken om dit te voorkomen. Had het lijden van Jezus niet voorkomen kunnen worden? Ja, dat had gekund, als… Jezus dat had gewild.

Jezus kiest zelf voor deze weg. Hoe de lijdensweg zal verlopen, is door God Zelf nauwgezet geregisseerd met maar één doel: Dat jij deze lijdensweg niet hoeft te gaan.

Markus 10:33-34: “Hij zei: “We zijn op weg naar Jeruzalem. (1) De Mensenzoon zal gevangen worden genomen door de leiders van de priesters en door de wetgeleerden. (2) Ze zullen ervoor zorgen dat Hij de doodstraf krijgt en Hem aan de Romeinen uitleveren. (3) Die zullen Hem belachelijk maken, bespugen, zweepslagen geven en doden. (4) Maar op de derde dag zal Hij uit de dood opstaan.”” (BB)  

Zie je dat Jezus al precies aankondigt wat er met Hem zal gebeuren? Ik heb cijfers gezet in de Bijbeltekst om dat beter te illustreren. Jezus wist hoe erg Hij zou lijden, en toch zette Hij door.

De pandemie heeft zijn sporen nagelaten in deze wereld. Jij hebt ze ongetwijfeld ook meegemaakt in jouw leven en in die van jouw geliefden. We mogen sporen van teleurstelling laten vullen met Zijn liefde, waardoor de weg geëffend wordt en je Zijn liefde kunt ontvangen.

Ik wil Jezus danken voor Zijn liefde. Dank je mee? “Heer Jezus, vrijwillig ging U uit liefde de weg van lijden om te voorkomen dat wij deze weg moeten bewandelen. Help ons de komende dagen meer te gaan begrijpen van de reden waarom U koos voor deze lijdensweg. Wij danken U voor Uw liefde. Amen.”

Zorg dat je besmet raakt met Jezus’ liefde door binnen ‘anderhalve meter’ meer dan een kwartier bij Hem te verblijven, telkens weer.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?