Lijkt je leven te verwelken?

IWJ FB 1.27

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Lijkt je leven te verwelken?

Welzalig [gelukkig is] de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, die niet staat op de weg van de zondaars, die niet zit op de zetel van de spotters, maar die zijn vreugde vindt in de wet van de Heer en Zijn wet dag en nacht overdenkt. Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt; al wat hij doet, zal goed gelukken.” (De Bijbel, Psalm 1:1-3)

Mijn vrouw en ik hebben een Salie plant bij ons thuis staan. Deze plant wordt ook wel “een druppel bloed” genoemd. Het is een prachtige plant met mooie rode bloemen. Soms verwelken de bladeren… Dan weet je dat hij water nodig heeft!

Slecht een paar uur nadat je de plant water geeft, krijgen de Salie bladeren hun oorspronkelijke textuur terug, worden de stengels stevig, keert het leven terug en al snel beginnen zich nieuwe knoppen te vormen.

Lijkt jouw leven soms verwelkt? Voel je je uitgeput?

Hier zijn een paar dingen die mijn geestelijk leven wel eens hebben laten verwelken…

  • Negatieve woorden… die ik toestond om me vast te grijpen en te laten zeggen wie ik was, in plaats van de woorden van God.
  • Gebrek aan een intieme relatie met God… toen ik te druk was om te bidden.
  • Slechte keuzes… toen ik beslissingen nam zonder met de Heer te overleggen.
  • God ongehoorzaam zijn… toen ik bezweek aan verleiding en de Heilige Geest bedroefde.
  • Ruzies en verdeeldheid in de kerk… dit creëerde wonden en ontmoedigde me.
  • Mijn ongecontroleerde reacties… die brachten geen vrede.

Maar er is goed nieuws… Je hoeft niet verwelkt te blijven! Er is een oplossing. Je hoeft je niet schuldig te blijven voelen. Er is hoop en toekomst. Een “druppel bloed” van Jezus en alles wordt gewist, vernieuwd en nieuw leven ingeblazen!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.