Liefde is de ultieme maatstaf voor succes

IWJ 3.28-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Liefde is de ultieme maatstaf voor succes

Jezus zei: “Als jullie veel van elkaar houden, zal iedereen kunnen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.”” (Johannes 13:35, BB)

De maatschappij waarin wij leven meet het succes van mensen door te kijken naar hun prestaties en efficiëntie. Maar ik geloof dat God naar andere criteria kijkt:

  • De kwaliteit van onze relaties
  • De liefde die we geven aan anderen
  • De zorg en aandacht die we geven aan onze families, onze vrienden

Onze God is de God van relaties. Denk hier eens over na: Toen Hij de mensheid schiep, schiep Hij één man en één vrouw. Omdat Zijn kracht onbeperkt is, had Hij ook in een keer complete naties kunnen scheppen. Waarom deed Hij dat niet? En ook bijzonder, God zei dat Zijn schepping heel goed was, wat betekent dat het voltooid was en dat alles perfect was.

Jezus houdt van jou op een unieke, persoonlijke manier. Hij ziet jou niet als iemand die verdwaald is in de menigte; integendeel, Hij ziet je en kijkt naar wat je doet. God nodigt je uit om Jezus als voorbeeld te hebben – om lief te hebben, te handelen en te spreken zoals Hij.

Bid je mee? “Jezus, dank U dat U anders liefhebt dan deze wereld doet. Dank U dat U niet kijkt naar mijn prestaties, maar naar mijn relaties. U bent een grote God! Help me om lief te hebben zoals U, Jezus, dat doet. U bent mijn voorbeeld voor wat belangrijk is. In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.