Lichter leven in tijden van lijden…

16 februari 2021


Is 40 veel? Huh? Hoe bedoel je? Het ligt eraan…

  • 40 frikandellen achter elkaar eten. Ja, dat is veel.
  • 40 kaarten ontvangen als je ziek bent, is helend. 
  • 40 keer opdrukken. Ja, dat is voor mij veel. Voor mijn zoon, Boaz, is het een eitje.
  • 40 kilometer per uur op je fiets rijden, is mega!
  • 40 kilometer per uur in de auto, is een slakkengangetje…
  • 40 jaar oud worden is een mijlpaal.
  • 40 frietjes eten na een tijd van vasten, is smullen.
  • 40 kusjes als je verdrietig bent, is troostend.

40… Ik heb er nu al zin in!

“Waarin?”

Morgen starten we met de 40-dagentijd. Dit is voor veel mensen een periode van vasten en bezinnen in voorbereiding op Pasen. De vastentijd begint op Aswoensdag (dat is morgen) en eindigt een aantal weken later op Stille Zaterdag, 3 april dus. 

Dit wordt een bijzondere periode waarin ik graag samen met je optrek. Het zal voorbij vliegen, omdat we ons bijzonder zullen laten inspireren. Het kan je niet lang genoeg duren, omdat je hart gevuld zal raken.

Waarom? Samen gaan we ontdekken dat de komende 40 dagen vol ‘Goed nieuws’ zitten. Poeh, daar zijn we wel aan toe, toch?! 

40 keer mag ik je begroeten in de mail met woorden die je leven LICHTER zullen gaan maken. Juist in deze tijd van moeite, lijden en zorgen, is dat zo welkom.

Veel mensen vullen het vasten op allerlei manieren in, bijvoorbeeld door niet te snoepen, geen alcohol te drinken, of 40 dagen geen social media te gebruiken. Of juist 40 dagen WEL iets doen, zoals elke dag (extra) tijd met God nemen. 

Vandaag wil ik je alvast deze vraag meegeven: is er iets wat jij de komende 40 dagen extra aandacht wil geven? Of iets dat je helemaal niet wilt doen de komende 40 dagen? Laat het me weten!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?