Leve de Koning. Hoera!

20200427 W.4.16 - Koningsdag

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Leve de Koning. Hoera!

Gefeliciteerd met onze koninklijke hoogheid Willem Alexander! Op naar de oranje tompouzen, de kleedjesmarkten, koningsdag op tv, de festivals en alle gezellige ontmoetingen die ik je wens. Maar helaas loopt het dit jaar anders, en moeten we binnen blijven… Hopelijk heb je alsnog een mooie Koningsdag!

Ik voel me verbonden met onze koning. We hebben namelijk een aantal overeenkomsten. Te beginnen met zijn naam, Willem. Drie keer raden hoe ik had geheten als ik een jongetje was geweest… Precies: Willem. Mijn oma heette Willempje en al mijn nichtjes zijn zo’n beetje naar haar vernoemd. Ik snap dat. Koningin Wilhelmina kwam regelmatig weer bij mijn oma koffie drinken. Dus Willem is niet zomaar een naam en Wilma lijkt toch ook wel op Wilhelmina…

Verder hou ik ook van zwaaien als ik iemand tegenkom, net als onze koning. Ik ben bijna net zo gek op Maxima als hij, dus ook dat klopt. Ik laat me graag rijden en ben ook niet vies van een goed restaurant, maar kan ook goed overweg met de magnetron. Dat dus. Genoeg wat ons samenbindt. ?

Ik voel me verbonden met het koningshuis, maar nog meer met het Koningshuis van onze Koning der koningen. In Openbaring 19:16 staat er over Hem: “Koning over alle koningen en Heer over alle heren.”

Mag ik je in het bijzonder vandaag ook feliciteren met jouw koninklijke afkomst! Als zoon en dochter van de Koning der Koningen ben je verheven tot de allerhoogste Koninklijke familie.

Als je vandaag kijkt naar de koning, denk dan aan jouw Koning der Koningen. Zie jezelf statig lopen door dit leven. “De Heer baant voor hen de weg en gaat voorop. Ze zullen doorbreken en door de poort trekken. Hun Koning zal hen aanvoeren, de Heer zal voorop gaan.” (Micha 2:13, BB)

Ik moedig je aan: Mocht je verdrietig zijn, bedrukt, geen uitweg zien; loop deze dag zoals God je ziet: Als Zijn zoon, Zijn dochter. Loop zo door deze feestelijke dag.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Laat een reactie achter