Leef jij of word je geleefd?

29 september 2020

Ons hart en onze ziel zijn zo groot en zo ruim, dat zij door niets uit deze zichtbare wereld echt helemaal verzadigd kunnen worden. De leegte schreeuwt om vervulling.

Bij Jezus komt altijd het beste op tafel en het allerbeste komt nog. De afgelopen dagen hebben we al dat al gezien bij de Bruiloft in Kana: water wordt wijn.

Zonder Jezus is alles beperkt, met Hem is er geen beperking. 

Hij wil in alles voor ons zorgen. In ons dagelijks leven voorziet Hij en het Hemelse leven is ons vooruitzicht. Er bestaat geen gebrek waarin Hij niet kan voorzien. 

Er wordt weleens gezegd: “Leven met God is saai.” Maar Jezus brengt het beste in ons naar boven. Zoals hij de beste wijn op tafel zet, zo komt ook ons beste leven naar boven met Hem. Waarom zou je dat beste voor het laatste bewaren? Kies nu om volledig met God op te trekken. Ook deze dag. 

Hoe doe je dat? Nodig Jezus uit voor het feest van ‘jouw leven’. Leef en wordt niet langer geleefd. Vraag Hem het middelpunt te zijn.

Hoe worden je hart en ziel gevuld? Door te doen wat Jezus zegt. Door te doen wat je kunt doen. Eigenlijk is het zo simpel als Jezus tijdens die bruiloft tegen de bedienden zei: “”Vul de bakken met water.” Ze vulden ze tot aan de rand.” (Johannes 2:7, BB)

Wij kunnen blijven overwegen, redeneren, overleggen met anderen, maar jouw hart weet heel goed wat je moet doen als je hoort: “Doe wat Hij je zegt.”

De bedienden gingen niet halfslachtig te werk. Tot de rand werd alles gevuld. Ze deden wat ze konden en deden vervolgens een stapje terug. Het wonder was niet aan hen. 

Ik daag je uit om Jezus vandaag jouw hart en ziel te laten vullen, tot aan de rand.

Leef! 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?