Leef jij met de wind in de zeilen?

06 juli 2021

 

Deze serie over ‘Zeilen met God’, schrijf ik terwijl ik zelf op een zeilboot zit. Ik wil niets liever dan jou bemoedigen, aansporen en enthousiasmeren om het leven met de wind mee te zeilen. Hoe doe je dat? Volg deze serie en ga grote vissen vangen.

Ik zit in de kuip. We zeilen. De wind bolt de zeilen prachtig en alles gaat heerlijk zijn gangetje. Er komt een schip onze richting op. De zeilen zijn ingerold. De punt van het jacht beukt op en neer op de golven. Ze varen tegen de wind in. Waarom?

Waarom zou je tegen de wind in varen als je ook met de wind mee kunt varen? Daar kan ik me echt over verbazen!

Heb je vakantie…
Ja hoor, we gaan naar Enkhuizen, maarrrr… dan heb je de hele route wind tegen. Maakt niet uit…. we gaan! Bonk, beuk, stuiter, kots en bons.

Vaar jij in je leven met de wind mee, of ben je voortdurend tegen de kliffen op aan het beuken om je doel te bereiken?

Relax. 

Als God de wind in jouw zeilen geeft,
vaar je zonder veel moeite naar de plek van jouw bestemming.

Kom in de luwte van Gods liefde.
Mag Hij bijsturen en je brengen op de koers van ontspannen leven? Laat jouw doel niet perse ‘Enkhuizen’ zijn, maar stem af op Gods wind. Zijn Geest die jou de wind in de zeilen wil geven.

Het woord Geest betekent in het Grieks en in het Hebreeuws ‘adem’ of ‘wind’. Gods Geest is als de wind in jouw leven. Adem in, adem uit. Kies voor ontspannen leven door elke dag af te stemmen op God. 

“Maar als de Geest van de waarheid gekomen is, zal Hij jullie de hele waarheid laten zien. Want Hij zal niet Zelf bedenken wat Hij zal zeggen. Hij zal zeggen wat Hij van God moet zeggen. En Hij zal jullie vertellen wat er in de toekomst gaat gebeuren.” (Johannes 16:13, BB)  

Als Gods Geest je gaat vertellen wat God tegen jou wil zeggen, als Gods Geest je vertelt wat er in de toekomst gebeurt… moet jij opletten hoe prachtig die wind in jouw zeilen je op op de plaats van bestemming brengt…

Zullen we samen bidden?
“Heer, als het leven voelt alsof ik maar moet blijven vechten tegen de wind in, schenk mij Uw wijsheid, zodat ik met de wind in de zeilen kan gaan. Ik wil ontspannen leven vanuit Uw aanwijzingen. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?