Leef jij in balans?

21 juli 2021

 

Onze keuken is ontploft. Het ontbijt staat nog deels op het aanrecht. Tussen de middag bakken de boys een eitje en ik ren een paar keer naar binnen om een koffietje te pakken. De hond moet nog worden uitgelaten. Een pakketje moet worden weggebracht en er worden ook nog pakketjes geleverd, dus we moeten goed op het geluid van de voordeurbel letten en niet met oortjes in rondlopen. Er staan nog wat zoom sessies gepland en oma wordt ook heel blij van een bezoekje. 

Zucht…

Leef jij in balans?

“Ehm, ja, ik denk het wel” zeg je misschien… Alhoewel?

Ken jij je prioriteiten?
Vind je het belangrijk dat je op een dag doet, wat je ook echt graag gedaan wilt hebben? Je to-do-lijst is lang, maar wat belangrijk voor je is, doe je als eerste… dat werk?

Ik heb goed nieuws voor je.

God wil je helpen om balans in je leven te vinden. 

En daar ben ik persoonlijk heel dankbaar voor. Hoe hou ik anders het hoofd boven water en vrede in mijn hart met een ontplofte keuken en alles wat er verder nog op mijn bord ligt?

Ik moedig je aan om samen met mij, God eerst te zoeken, midden in de puinhoop van je kantoor, je keuken of je geïmproviseerde thuiswerkplek.

“Geef het Koninkrijk van God en het doen van Gods wil de eerste plaats in jullie leven. Dan zal Hij jullie al deze dingen geven.” (Matteüs 6:33, BB)

Kom in stilte bij God.
Stel je vragen aan Hem.
Zoek de verbinding met jouw hemelse Vader. 

Vanuit liefde wil Hij niets liever dan jou leiden in dit leven en je wijsheid geven in de keuzes die je moet maken. 

Maar, als je hoofd volloopt en je niet meer weet waar je moet beginnen, dan volgt frustratie als vanzelf.
Lekker dan… en nu?

Lees Hebreeën 4:10 (BB):
“Want wie Gods rust is binnen gegaan,
rust zelf ook van zijn werk,
net zoals God rustte van zijn werk.”

Vanuit Zijn rust zul je meer overzicht krijgen.
Met rust in je hart heb je sneller scherp wat je prioriteiten zijn. 

Zullen we samen bidden?
“Ik kom bij U met alles wat ik op mijn bord heb liggen. Ik geef het over aan U en ontvang zo graag Uw rust in mijn hart, in mijn leven, in mijn dag. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?