Leef jij een heilig leven?

28 juni 2022

Vanavond komt er bezoek, ik schud de kussens op, raap een zak chips onder de bank vandaan en blaas de vliegen uit de vensterbank. Ik kijk rond: Nou…. perfect :-).
God zoekt niet naar een perfect presterende Wilma, toch?
Maar… ook niet bij jou! Hij zoekt naar een toegewijd hart.
Kan God jou gebruiken ook al ligt er chips onder de bank?
Het antwoord is: Ja! Jazeker!

Wij denken vaak dat we op alle vlakken in ons leven volmaakt moeten zijn, wil God ons kunnen gebruiken. Maar als je deze overtuiging vasthoudt, zal er nooit een moment komen, waarop jij gelooft dat God daadwerkelijk door je heen kan werken.
Hé, God gebruikt je! Ondanks jouw tekortkomingen.

De verloren zoon had heel veel vrienden, omdat hij hen gaf wat zíj wilden en deed wat zíj wilden. Er waren duidelijke voorwaarden. Hun liefde was gebaseerd op prestaties.
Gods liefde voor jóu is gebaseerd op wie je bént.

Kun je er dan zomaar op los gaan leven?
Hoef je geen heilig leven na te streven?

De Heer zoekt op de hele aarde naar mensen die Hem met hart en ziel dienen. Hen zal Hij krachtig helpen. 2 Kronieken 16:9 BB

Als jouw hart naar God uitgaat, ga je als vanzelf graag die dingen doen die God behagen.
God gaat je krachtig helpen als je zwak bent of fouten maakt. 

Het is als een enorme vrachtwagen die een motorwagen heeft en aanhangers. Als de motorwagen met de cabine naar links gaat, volgen die aanhangers maar al te graag :-).

Zo is het ook met ons hart. Gooi je hart open voor God. Roep het uit naar Hem! Bedank en prijs Hem dat Hij je apart heeft gezet (dat betekent geheiligd). Apart gezet. De aanhangers volgen. Oftewel; je zult steeds meer enthousiast raken om te doen wat goed is in de ogen van jouw hemelse Vader. Dat gaat als vanzelf.

Zullen we samen bidden?
“U heeft mij lief en wilt mij gebruiken ondanks mijn fouten. Ik wil U volgen met heel mijn hart. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?