Laten we van elkaar houden!

12 februari 2024

De eerste keer dat André mij liet merken dat hij wel wat in mij zag, waren zijn woorden: Ik merk dat ik je steeds leuker ga vinden, hoe zit dat bij jou?

Kijk, daar hield ik nou van. Durven zeggen wat je wilt zeggen.

Vandaag daag ik je uit om iemand uit te kiezen waar jij eens tegen durft te zeggen, dat je hem of haar erg graag mag en waarom.

Is dat nodig?, vraag je je misschien af.
Nee, dat is niet nodig, maar ik wil je graag uitdagen om liefde te delen. 

Misschien vertaal jij ‘liefde delen’ liever op een andere manier. Prima. Helemaal goed, maar zullen we bewust nadenken op welke manier wij iemand kunnen laten weten, dat hij of zij veel voor je betekent? 

‘Lieve broeders en zusters, laten we van elkaar houden.
Want de liefde komt van God.’ (1 Johannes 4:7, BB)

Misschien denk je op dit moment wel… als iemand anders nou eens naar mij zou komen om lieve woorden te zeggen in plaats van uitsluitend afwijzende woorden, dat zou nog eens liefde zijn. Klopt. En wat gun ik je dat! Maar iemand moet beginnen… als André deze woorden van liefde niet naar mij had uitgesproken, waren we nu misschien niet 35 jaar getrouwd! 

Woorden van liefde voor een ander,
resoneren in je eigen hart.

Begin!
Wees de eerste.

Misschien zelfs de eerste die liefde spreekt in een lastige relatie.
Dat is eng. Ik begrijp je. Dat lijkt zinloos. Ik voel met je mee, maar wat nou als jij, met liefde deuren kunt openen die lange tijd gesloten bleven?

Zullen we samen bidden?
‘Heilige Geest spreek alstublieft tot ons hart wie wij in het bijzonder vandaag mogen aanspreken met liefde. Amen.’

Tot slot:

  • Wie schiet er op dit moment bij jou te binnen? Tegen wie ga jij heel bewust iets ‘liefs’ zeggen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?