Laten we gaan schatzoeken!

20200425 W.4.14 - Tijd met God 3

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Laten we gaan schatzoeken!

Deze dagen ga ik met jou de challenge aan om elke dag tijd met God door te brengen. Lukt het je al om iedere ochtend een half uurtje eerder op te staan, en je dag met God te beginnen? Vandaag gaan we verder!

Mijn opa verzamelde postzegels. Dat is naar mijn idee de beste verzameling die je kunt hebben. Dat neemt tenminste niet zoveel plaats in. ?

God spoort ons ook aan om te verzamelen. Poeh! Gelukkig. Hij is dus ook enthousiast over mijn Delfts Blauwe vazen verzameling… Of…

“Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Verzamel geen rijkdommen op aarde. Want je schatten gaan kapot door de motten en de roest, en dieven breken in en stelen ze. Verzamel liever rijkdommen in de hemel. Die schatten gaan niet kapot door motten en roest, en daar zijn geen dieven die inbreken of stelen. Onthoud goed: waar je rijkdommen zijn, daar zal ook je hart zijn.” (Matteüs 6:19-21, BB)

Mijn opa leeft helaas niet meer en wat er met zijn postzegelverzameling is gebeurd? Geen idee…

Ik moedig je aan: Richt je hart op de Heer. Zeg Hem telkens en telkens weer: “Ik kom nu bij U, straks en tot altijd weer.”

Over verzamelingen gesproken: Hierbij een verzameling prachtige, inspirerende teksten uit de Bijbel:

  • “Laat de Almachtige God je schat zijn. Maak Hém tot het kostbaarste wat je hebt.” (Job 22:55, BB)
  • “Ik ben zo blij met uw woord! Zo blij alsof ik een schat heb gevonden.” (Psalm 119:162, BB)
  • “Alle schatten van wijsheid en kennis zijn in Hem verborgen.” (Kolossenzen 2:3, BB)  

Wil je tijd maken voor God? Dan heb ik dit advies voor je: Denk na over welke schatten jij wilt verzamelen. Als je weet hoe jouw schatkist er over 5 jaar uit moet zien, zal het je helpen om vandaag te kiezen voor tijd met God.

Zullen we samen bidden? “Heer, mijn hart schenk ik U. Vul mijn hart met een diep verlangen om te investeren in tijd met U. Hemelse schatten zullen in de schatkist van mijn hart verzameld worden. Dank U!”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.