Laten we een dankbare houding aannemen!

IWJ Thanks-1-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Laten we een dankbare houding aannemen!

Ik weet niet hoe dat bij jou gaat, maar sommige dingen kunnen mij heel erg irriteren. Hoe reageer ik als dit gebeurt?

Ik kies voor dankbaarheid in plaats van een negatieve houding. Ik probeer bewust te besluiten dankbaar te zijn voor alle goede dingen die God mij heeft gegeven, in plaats van te klagen!

Misschien doet bijvoorbeeld je kind, tiener en/of echtgenoot niet precies wat je wil, maar zijn er andere dingen die je wel op prijs stelt. Wees dan dankbaar voor de goede dingen! Focus je niet alleen op wat je stoort en wat je niet leuk vindt.

De Bijbel zegt dat je mond vol is met waar je hart van overloopt (zie Lukas 6:45, BB).  Als je de negatieve gevoelens in je hart voedt, zullen ze als woorden uit je mond komen. En dit zal de situatie erger maken.

Maar als we gaan leven in dankbaarheid voor de dingen die God ons heeft gegeven, zal Hij als een goede Vader deze dingen vermenigvuldigen in ons leven. Jezus zelf dankte God voordat het brood werd vermenigvuldigd. Het wonder vindt plaats als wij weten hoe we dankbaar moeten zijn.

Hoe ziet de dagelijkse dankbaarheid er voor jou uit? Misschien betekent het dat je vandaag weigert om te klagen en in plaats daarvan ervoor kiest om je perspectief te veranderen. Een geweldige manier om dit te doen, is om God te bedanken voor de kleine dingen:

  • De zonnestralen die door onze ramen schijnen,
  • De levendige kleuren van een veranderende zonsondergang,
  • Kinderen die fluisteren, grappen en giechelen,
  • Onze echtgenoot die elke week de tijd neemt om het vuilnis buiten te zetten,
  • Of zoveel andere dingen die, hoewel klein, op een grote manier Gods hart voor ons onthullen!

Het aannemen van een dankbare houding brengt ons dichter bij God en helpt ons Zijn liefde en trouw meer te waarderen.

Begin vanaf vandaag in dankbaarheid te leven. Maak het een gewoonte voor de rest van je leven. Begin en eindig elke dag in dankbaarheid en laat niet de dingen waaraan je je irriteert je houding bepalen.

“Zoals u dan Christus Jezus, de Heere, hebt aangenomen, wandel in Hem, geworteld en opgebouwd in Hem, en bevestigd in het geloof, zoals u onderwezen bent; wees daarin overvloedig, met dankzegging.” (Kolossenzen 2:6-7, HSV)

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.