Laat los ?

IWJ Vasten-6-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Laat los ?

Geloof jij dat gebed je kan helpen los te laten waar je geen invloed op hebt? Ik ben ervan overtuigd dat als we bidden, we God het recht (terug)geven om ons leven te leiden.

Ik hou van Matteüs 6:6 en pas dit graag toe in mijn eigen leven: “”Maar als je bidt, ga dan je kamer in en doe de deur dicht. Bid dan tot je Vader terwijl niemand het ziet. En je Vader, die de verborgen dingen ziet, zal je er openlijk voor belonen.””

God wil tijd met je doorbrengen. Hij wacht op je in je binnenkamer. Kom naar deze plek toe en vertrouw je zorgen en moeilijkheden aan God toe. Verlaat deze plek en leer de dingen dan los te laten. We willen vaak alles op een menselijk manier controleren. Maar als God de leiding heeft, maakt dat een enorm verschil!

Ik was onlangs in een vreemd land en het ging niet goed met me. Daarom ging ik mijn kamer in en viel daar op mijn knieën. Ik huilde en stortte mijn hart uit voor God en gaf mijn situatie aan Hem. Ik liep mijn kamer op een andere manier weer uit. Mijn vlucht werd geannuleerd op die dag dus moet ik nog een dag in dat land blijven. Ik had eigenlijk heel ongelukkig moeten zijn, maar ik wist op dat moment dat alles mee zou werken ten goede. Het bedrijf bood mij het beste hotel in de stad aan, wat een paleis leek, vergeleken met mijn Airbnb-kamer. Alle maaltijden waren zelfs inbegrepen.

Daar ontmoette ik een vriend die ook ‘toevallig’ in dat hotel verbleef en we brachten een geweldige tijd door samen. De volgende dag had mijn vlucht terug naar Frankrijk een tussenstop op een andere locatie. Maar dat gaf me de gelegenheid om naast een van de bekendste tv-nieuwslezers in Frankrijk te zitten, naar hem te luisteren en mijn geloof voor meer dan 3 uur met hem te delen! Hij was zo ontroerd dat hij tegen me zei: “Dit is geen toeval, het is net alsof je hier moest zijn.” Vertel mij wat! Haha!

Bid en plaats vandaag God in het centrum van je leven. God wil je niet alleen gewoon optillen… Hij wil je verrassen met Zijn goedheid!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.