Laat los!

26 augustus 2023

 

Ik heb veel tegenslagen te verduren gehad in de afgelopen maanden, al zeg ik het zelf … Weken in het ziekenhuis, slecht nieuws … nog eens slecht nieuws, maar gelukkig ook wonderen die elke tegenslag omver bliezen. 

Tijdens de intens zwakke momenten, was ik dankbaar dat ik geworteld was in Gods liefde. De takken braken af. Bladeren verdorden, maar de levensstroom van Gods liefde kon door niets en niemand worden aangetast. 

Daar ben ik nog steeds zo dankbaar voor. Het goede nieuws is dat dit ook voor jou is weggelegd! Ik ben geen hoogverheven gelovige. Welnee, ik ben mens, net als jij. Maar tegenslagen kunnen ons niet ontwortelen, want we blijven stevig staan dankzij ons geloof en vertrouwen in God. Dat is onze kracht. Dat is het!

Hoe je zo sterk kunt staan? De Bijbel zelf geeft het antwoord:

‘Maar als iemand op Mij vertrouwt, zal Ik goed voor hem zijn. Met hem zal het goed gaan. Hij lijkt op een boom die langs het water is geplant. Zijn wortels groeien tot aan de beek. Hij merkt de hitte niet eens. Zijn bladeren blijven altijd fris en groen. Als er een jaar geen regen valt, maakt hij zich geen zorgen. Er groeien altijd vruchten aan hem.’
(Jeremia 17:7-8, BB) 

Je bent gezegend als je op jouw Heer vertrouwt! Vertrouw, vertrouw, vertrouw. Dat betekent: laat los, laat los, laat los.

God houdt zielsveel van je! Jij kunt dit. Ook jouw wortels groeien bij elke keuze om op Hem te vertrouwen:)

Zullen we samen bidden?
‘U bent zo groot en zo krachtig! Dank U wel, dat U vertrouwen in ons uitspreekt en ons keer op keer aanmoedigt om U te vertrouwen. Hier zijn we. We willen dit zo graag meer en meer leren. Help ons Heer. Amen.’ 

Weet je ...
Iedereen heeft te maken met tegenslagen, maar vergeet nooit dat degene die tegenslagen met God tegemoet treedt, altijd wint.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?