Laat jij je leiden door je emoties?

06 maart 2023

Als ik naar een film kijk vol emoties, dan kun je de zakdoeken op de bank zetten. Ik trek het niet. Als ik met iemand praat die gaat huilen, geef die zakdoeken ook maar gelijk door naar mij. Als ik me verplaats in koning David in de Bijbel zou je ter plekke ook gaan huilen. Die beste man heeft zoveel goeds gedaan aan het hof en dan wordt hij zelfs met de dood bedreigd en moet hij vluchten!

David wordt overmand door emoties, maar laat hij zich ook leiden door emoties?

Hij schreef veel Psalmen toen hij op de vlucht was voor Saul. Hij was gezalfd tot koning. Wat een bijzondere roeping, zou je zeggen. Maar in de praktijk was hij een vluchteling en was de koninklijke troon ver te zoeken. David ziet het effect van zijn gebeden niet, terwijl hij zich verstopt uit angst, roept Hij naar God:

‘Dag en nacht huil ik.
Ik eet niets anders dan mijn tranen.
Want aldoor zeggen de mensen tegen mij:
“Waar is nu die God van jou?”Psalm 42:4 BB

Dan gaat hij zichzelf toespreken. Let op!

‘…Vertrouw op God!’ Psalm 42:6 BB

En dan spreekt hij uit dat er een moment zal gaan komen waarop God hem zal antwoorden.

‘Hem zal ik prijzen.
Hij is mijn Redder, Hij is mijn God!’ Psalm 42:12 BB

Kortom: Als je het gevoel hebt dat God je gebed niet hoort, weet dat Hij jou wel hoort. Hij laat geen bidder staan. Wees als David, spreek je verwachting uit van wat Hij zal gaan doen in jouw leven.

Stort je hart helemaal uit bij Hem.
Keer op keer, dan zal Hij een keer brengen in jouw situatie.

Je zult het merken!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?