Laat jezelf door Hem vinden!

IWJ 15.4-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Laat jezelf door Hem vinden!

Misschien heb je dit verhaal al eens gehoord van een bekende cabaretier: “Toen we klein waren, speelden we graag verstoppertje. Ik dacht dat ik er goed in was, want ik werd nooit gevonden. Achteraf bleek dat dat niet kwam omdat ik me goed verstopte… Er was gewoon niemand naar me op zoek…”

Vandaag wil ik jou en mij aanmoedigen ons niet voor God te verbergen, maar om onszelf door Hem te laten vinden! In tegenstelling tot wat de cabaretier in zijn enigszins trieste verhaal vertelt, is het een zekerheid dat God wel op zoek is naar ons! Hij zoekt naar ons met een ongelooflijke vastberadenheid.

“Maar hoe kan ik mij voor God verbergen?”, vraag je jezelf misschien af. “God weet toch alles al van ons? Zelfs de meest onbelangrijke gedachten kent Hij… Is het mogelijk om ons echt voor Hem te verbergen?”

Ik geloof dat we ons voor God verbergen als we Hem niet vertellen wat er diep in ons hart zit. Soms is het alsof we verblind zijn door deze leugen: “Ik kan dit probleem alleen oplossen. Ik ga er God niet mee lastig vallen.”

Je valt God nooit lastig. Integendeel, Hij verlangt ernaar dat jij naar Hem komt, precies zoals je bent op dat moment, met al je emoties, gedachten, vragen… niets verborgen. Hij wacht op jou en vraagt je om al je zorgen aan Hem te geven.

Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u.” (1 Petrus 5:7, HSV)

Gods diepe verlangen is om voor je te zorgen. Laat Hem niet wachten! Hij verlangt ernaar je te ontmoeten en met je te praten. Hij vindt het heerlijk om met je te praten, ook over de kleine dingen in je leven. Hij nodigt je uit om naar Hem toe te komen. Laat Hem jouw hart vandaag ontdekken.

Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven.” (Mattheüs 11:28, BB)

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Nathalie op 18 oktober 2018 om 5:04 am

    Mooie tekst!