Laat je niet intimideren!

IWJ 1.16

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Laat je niet intimideren!

De Bijbel zegt dat de duivel rondloopt als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden. (1 Petrus 5: 8) Het doel van de vijand is om je te verlammen. Angst is een van zijn favoriete wapens. Dit is wat we moeten begrijpen achter dit vers over de brullende leeuw! Bevroren, verlamd door angst, kan het slachtoffer niet meer bewegen en zal de leeuw zijn prooi bespringen en verslinden.

Maar er is goed nieuws! “Onderwerp u dan aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u wegvluchten.” (The Bible, Jakobus 4:7)

Je onderwerpen aan God betekent dat je tegen Hem zegt: “Ik ben Uw kind. Ik ben afhankelijk van U. Mijn leven is in Uw handen en U bent met mij.” Daarmee erken je Zijn almacht, Zijn majesteit en Zijn grootsheid. Je belijdt dat Hij jouw hulp is in moeilijkheden!

Je verzetten tegen de duivel betekent dat je hem beveelt: “Ga weg van mij, Satan, je hebt geen deel in mijn leven, je hebt geen macht over mij omdat ik bij God hoor. God is mijn Vader, jij bent de aanklager en dat is alles wat jij kunt: aanklagen. Wie zal de mensen die door God zijn uitgekozen, nog ergens van kunnen beschuldigen? God Zelf heeft hen vrijgesproken van schuld!” (De Bijbel, Romeinen 8:33)

Amen! Spreek dit uit! God belooft dat de duivel van je zal vluchten. Zoals de duisternis het licht niet kan verdragen, kan de duivel het vreugdevolle geloof van Gods kinderen niet verdragen.

Heb vertrouwen in God, laat je niet intimideren en je zult de overwinning behalen!

Zo blij dat je bestaat!
Eric Célérier en Wilma Veen

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.