Laat je licht schijnen!

20200109 Tekst 12.24

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Laat je licht schijnen!

Jezus heeft een hoge dunk van je. Hij onderschat je niet en vindt je niet onbelangrijk. Nee, integendeel! Dit is wat Jezus over jou zegt: “Jullie zijn het licht voor de wereld. Een stad die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven.” (Matteüs 5:14, BB)

Jezus verklaart dat jij het waard bent om Hem te vertegenwoordigen, om Zijn licht te schijnen voor iedereen om je heen. Net als een lamp in het donker… (zie Matteüs 5:15)

Jezus heeft vertrouwen in je en daarom vertrouwt Hij je deze missie toe! Jij bent het licht van de wereld. Jij kunt de mensen die het zo hard nodig hebben licht geven, je kunt ze beïnvloeden en hen naar Jezus leiden. 

Dit kan je alleen omdat Jezus’ licht in jou leeft. Daarom kan je van Hem getuigen!

Zoals de Bijbel het zo mooi zegt: “Laat op dezelfde manier je licht schijnen voor de mensen. Laat hun de goede dingen zien die je doet. Dan zullen ze je hemelse Vader ervoor prijzen.” (Matteüs 5:16, BB)

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. Claudia Traa op 9 januari 2020 om 6:15 am

  Wie kan me met dit stuk helpen
  Ik ben dus ook altijd opgevoed met klaar staan voor een ander iets doen voor een ander enz.
  En doe dat dus ook, Maar ik loop zo vaak tegen de lamp
  Bv mijn dochter die klaagt dat ze zoveel was heeft en zich red op wasrekjes en beddegoed over de deur hangt enz. ik een wou haar een nieuwe wasdroger geven en dom weg nee hoor die wil ik krijg te horen.
  Een buurman die oud is en ik zie hem sjouwen met zware tassen de trap op in ons appartement en als ik dan vraag zou ik u helpen. Nee hoor wil ik zelf allemaal doen. In de kerk ook zeggen ze wel eens denk eens aan je buren heb je eens wat over ga na ze toe. Heb ik pannekoeken nee hoor wat denk je wel niet dat ik zelf niet kan koken? Krijg je als antwoord.
  Ja en hoe moet ik dan mensen nog helpen.zelfs waar ik vrijwilligers werk doe komen de bewoners s avonds al niet meer om te knutselen omdat ze …….? Bedenk maar de redenen
  Ik cijver me zelf vaak weg en stoot steeds me neus en hoor steeds ja maar je moet anderen helpen dat staat in gods woord.
  Dit zijn maar een paar voorbeelden echt mensen ik weet het soms niet meer

 2. Joyce op 9 januari 2020 om 11:15 pm

  Ik hou van de bijbel

Laat een reactie achter