Laat eens los…

20200610

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Laat eens los…

Ben jij goed in loslaten? De komende dagen ga ik je helpen en inspireren om een betere ‘loslater’ te worden. Want loslaten, loopt een stuk lichter. 

Als je loslaat, kun je meer ontvangen. Als je loslaat oefen je in vertrouwen, zodat je volgende keer nog iets sneller en makkelijker los kunt laten. Loslaten is eenvoudig als je weet dat iemand het van je overneemt die het veel makkelijker kan dragen dan jij.

Weet je hoe vissers te werk gaan? Ze gaan met hun boot het water op en laten het net zakken. De lijnen van het net binden ze vast aan een boei. Ze kijken nog een keer goed, halen het net nog even op en neer, en laten het vervolgens los. Daarna varen ze weg. Dit tafereel heb ik zo vaak bekeken vanaf de boot waar ik op voer met ons gezin in de wateren van Kroatië.

De volgende ochtend komen de vissers terug. Ze pakken de lijn vast en halen meer naar boven dan ze lieten zakken. Het net is gevuld met vissen.

Als je een net loslaat, mag je in vertrouwen weten dat het je meer oplevert dan wanneer je krampachtig alles vasthoudt en controleert. Laat dus los en laat je verrassen.

In Johannes 21:6 lezen we dat Jezus tegen Zijn discipelen zegt: ““Gooi het visnet aan de rechterkant van de boot in het water. Dan zullen jullie vis vangen.” Ze deden wat Hij zei. Nu vingen ze zóveel vis, dat ze het visnet niet meer konden binnenhalen.” (BB)

De discipelen hadden zelf al uren van alles geprobeerd. Stel je voor dat ze hun eigen overtuiging niet los hadden kunnen laten. Ze wisten gewoon zeker dat het niet zou lukken. Ken je dat? Je weet zeker dat je alles hebt gedaan om jouw onderneming, jouw gezin, jouw relatie te redden. En dan gaat God spreken… Durf je te doen wat je Hem hoort zeggen?

Zullen we samen bidden? “Hemelse Vader, help me om Uw aanwijzingen in mijn leven te horen en dan te durven loslaten. In mijn leven kies ik voor Uw aanwijzingen. Dank U voor de vissen die in mijn net zullen gaan komen. In Jezus’ naam. Amen”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

4 reacties

 1. Cynt op 10 juni 2020 om 3:35 am

  Erg bemoedigend, deze overdenking! Durf ik mijn eigen overtuiging even opzij te zetten? En te willen luisteren naar een Ander? En het eens te proberen? Niet verblind te zijn door te denken dat mijn mening de absolute waarheid is? Mooie bewustwording, te bedenken dat “iets anders” of “Iemand Anders” ook wel eens zou kunnen helpen!!

  En daarbij bedoel ik ook, dat “loslaten”, voor mij vastzit aan, aan HEM “overgeven”, want soms kun je loslaten, waarbij de duivel klaarstaat en het meteen van je overneemt en ermee aan de haal gaat… (hiervan heb ik wel eens een voorbeeld gehoord..:-(..)

  • Fransca van den Aardweg op 11 juni 2020 om 3:52 am

   Ik was nog wakker en heb een paar keer geluisterd, teruggespoeld om het nogmaals te horen.
   Loslaten, ja losloslaten is niet makkelijk en de stem van de Heer horen ook niet. Dat moet je leren en heeft tijd nodig.
   Het gesprek van Wilma is een aanvulling en helpt mij om nogmaals mijn vissen uit te gooien. Dat heb ik net opnieuw gedaagd, ik heb geduld.
   Dank je Wilma. ?.

 2. Fransca van den Aardweg op 11 juni 2020 om 3:55 am

  Aanvulling: Dat heb ik net opnieuw GEDAAN.

 3. Fransca van den Aardweg op 11 juni 2020 om 4:18 am

  Ik was nog wakker en heb een paar keer geluisterd, teruggespoeld om het nogmaals te horen.
  Loslaten, ja losloslaten is niet makkelijk en de stem van de Heer horen ook niet. Dat moet je leren en heeft tijd nodig.
  Het gesprek van Wilma is een aanvulling en helpt mij om nogmaals mijn vissen uit te gooien. Dat heb ik net opnieuw gedaagd, ik heb geduld.
  Dank je Wilma. ?.

Laat een reactie achter