Laat angst je leven niet beheersen!

Angst 1 Jezus overwon angst_Tekengebied 1

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Laat angst je leven niet beheersen!

Omgaan met angst kan moeilijk zijn. Het kan je in twijfel brengen of zelfs helemaal verlammen… De komende dagen kijken we wat de Bijbel zegt over dit thema en hoe je je angsten kunt overwinnen!

Wat is angst precies? Je kunt het omschrijven als een “een gevoel van benauwdheid, veroorzaakt door de aanwezigheid of gedachte van echt of ingebeeld gevaar”.

Mijn vraag is deze: wat gebeurt er als angst de overhand krijgt in je leven? Als een gevoel van angst, vrees of paniek zo krachtig wordt dat het je ervan weerhoudt om normaal te functioneren? Hier zijn drie effecten:

  • Angst verlamd
  • Angst voedt twijfel
  • Angst doodt de plannen van God in jou

Angst is niets anders dan een primair wapen dat door de vijand wordt gebruikt om je te onderdrukken en te hinderen in je (christelijke) leven. Maar Jezus versloeg deze vijand! (zie Kolossenzen 2:15) De Bijbel zegt ook dat je een geest van kracht, liefde en zelfbeheersing hebt gekregen. Geen geest van verlegenheid, lafheid of angst. (zie 2 Timotheüs 1:7)

Deze geest van kracht, liefde en zelfbeheersing wordt je door God geschonken. God! Niet door een god op afstand, maar door de krachtige Schepper, Degene die terugkomt als Overwinnaar!

Gods volmaakte liefde overwint zonder twijfel angst en werpt het uit je hart. Zijn liefde voor jou vernietigt angst in al zijn vormen. Sta op en belijd deze waarheid die te vinden is in 1 Johannes 4:18: Want volmaakte liefde verjaagt alle angst voor God. Want als je bang bent, komt dat omdat je bang bent voor straf. Als je bang bent, ben je nog niet helemaal vol van liefde.”

Ontvang dit vandaag. Het Woord van God voedt je geloof. De Geest van God daagt je uit en draagt ​​je. Hij laat je over muren springen en door bergen heen breken. Door zijn kracht, zul je machtige heldendaden doen! (zie Psalm 18:30 en 2 Samuel 22:30)

Laten we samen bidden: “Heer, ik belijd met mijn mond dat U mijn Heer en mijn Redder bent. Ik beken dat wat U zegt in Uw Woord waar is! Ik heb een Geest van kracht, liefde en zelfbeheersing gekregen! Ik krijg deze Geest van U. Heer, Ik geef alles aan U. Ik geef U mijn leven, mijn emoties en mijn omstandigheden. Ik verklaar dat angst en alles wat dat in mijn leven bracht, geen autoriteit meer heeft en geen macht meer heeft, omdat ik alles aan U geef. Ik verheerlijk Uw naam en dank U voor de vrijheid die U mij geeft om deze angst te overwinnen! In Jezus naam, amen!”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.