Kunnen de discipelen ‘hamsteren’? ?

11 november 2020


Na een lange nacht vissen hebben de discipelen niets gevangen. Wat nu? Zonder vangst, geen opbrengst en geen eten op de plank. Zorgelijk hebben ze elkaar aangekeken…

Zo kunnen wij elkaar ook zorgelijk aankijken als alles anders loopt dan we hadden verwacht. Je had juist zo goed uitgestippeld hoe het moest verlopen en nu zit alles tegen.

Wat zou God nu tegen jou willen zeggen?

“Soms moet je loslaten, als je meer wil vangen.”

“”Gooi het visnet aan de rechterkant van de boot in het water. Dan zullen jullie vis vangen.” (Johannes 21:6, BB) 

Hoe zou jij reageren op deze opdracht? De discipelen hadden al zo lang gevist… Zou het echt uitmaken om het net aan de andere kant te werpen?

Als mensen hebben we vaak de neiging om beren op de weg te zien. Obstakels die te ingewikkeld zijn. Je baseert je verwachting op jouw historie. “Gisteren lukte het ook niet, eergisteren was het ook al geen goed plan, waarom zou ik dan vandaag wel lukken?”

Jezus wil je vandaag bemoedigen. Durf je te horen wat Hij in je hart fluistert? Laat je eigen overtuiging los en verwacht een grote vangst.

Ik daag je uit om een moment stil te zijn en je ogen te sluiten. Zie voor je hoe je aan het werk bent en Jezus komt langszij. Hij fluistert in je hart wat je moet doen. Durf je het? Durf je je gangbare route los te laten, het net op te halen en het aan de andere kant van de boot te gooien?

Ik wens je vanuit mijn hele hart toe dat je net als de discipelen een net vol vissen mag vangen. Een overvloed van wat je nodig hebt. Het woord ‘hamsteren’ verbleekt hierbij.

Jezus houdt van je. Hij is voor je en niet tegen je. Hij verlangt ernaar om met je te delen waar je hart naar verlangt. Verwacht Zijn hulp in jouw benarde situatie. Verwacht Zijn wijsheid in de keuzes die je moet maken.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?