Kun jij volop in de zon zitten?

27 juli 2023

Ik zit in de zon onder de parasol. Door een bepaald medicijn mag ik niet pal in de zon, omdat ik dan grijs-blauwe vlekken krijg. Brrr… daar moet ik dan ook echt niet aan denken.

God wil niets liever dan Zijn zonlicht op ons laten schijnen. En ik kan je verzekeren, door Hem zijn er geen grijs-blauwe vlekken als bijwerking.

‘De Heer zegt: “Sta op, Jeruzalem, kom in het licht. Het stralende licht van de Heer zal op je schijnen. Zijn zon gaat over je op.”’
(Jesaja 60:1, BB)

De bijwerkingen van Gods licht op je leven zijn enorm! Ongekend! Niet te evenaren door wat dan ook. In vers twee lezen we de ‘bijwerkingen’

‘Iedereen zal zien dat zijn stralende macht en majesteit bij je is. De volken en hun koningen zullen naar dat licht toe komen dat op jullie schijnt.’
(Jesaja 60:2-3, BB)

Het volk Israël kreeg deze woorden te horen, nadat ze zich vaak van God hadden afgekeerd. En toch komt God het volk te hulp. Dat is Zijn karakter.
Zo wil Hij jou ook vandaag te hulp komen. Laat Zijn ‘zomerzon’ je mogen verwarmen. Draai die luifel in, zet de parasol in de schuur en absorbeer Zijn zonnestralen tot diep in je hart.

De bijwerkingen zijn geweldig; in jouw leven zal Zijn stralende macht en majesteit zichtbaar zijn. Het enige wat je moet doen, is dat wat je belemmert om in Zijn licht te staan ‘in te rollen’, ‘naar de schuur te brengen.’

Wat is dat bij jou?
Doe het!
Ga zitten. Ogen dicht. Hoofd naar de Zon gericht en… dan gebeurt het!

Zullen we samen bidden?
‘Welke parasol in mijn leven moet ik naar de schuur brengen? Laat het mij op dit moment zien… Amen.’

( … Gelukkig zijn die grijsblauwe vlekken zijn er nog niet gekomen. Ik heb mijn vinger opgestoken naar de hemel in de hoop en verwachting dat ik bij dat kleine percentage hoor, die geen vlekken krijgt:) Leve onze Zomerzon!)

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?