Kun jij tegen een berg op fietsen?

14 augustus 2022

Kun jij tegen een berg op fietsen? Ik wel.

Tijdens onze vakantie cross ik door het heuvelachtige Zweden en Noorwegen. Dat klinkt heel stoer en dat is het ook. Maar eerlijk is eerlijk… ik heb zo’n speed pedelec, waarmee ik moeiteloos de berg op ga en zelfs wielrenners kan inhalen.
Maar ik kan je zeggen dat ik me verre van stoer voel. Ik voel me op dit moment juist kwetsbaar.

Tegen een berg op fietsen vraagt om een inspanning, die op dit moment niet zo goed lukt in mijn leven. Ik heb helaas al weken last van mijn longen, waardoor elke vorm van inspanning mijn longen laten piepen.

Mijn fiets is op dit moment dan ook meer dan mijn ‘mattie’.
Soms heb je in het leven iets of iemand nodig om tegen een berg op te kunnen fietsen.
Soms lukt iets even niet.

Wie mag jou helpen om jouw berg te beklimmen?

‘Maar U zal me helpen.
U maakt mij sterk.Psalmen 54:6 BB

Haak niet op voorhand af…

‘Dit lukt mij toch nooit!’
‘Ik zal altijd moeite houden met deze verslaving …’
‘Ik zal moeten leren leven met dit gebrek in mijn leven.’
‘Ik zal met deze eenzaamheid moeten leren omgaan.’

Het leven is niet altijd makkelijk,
maar daarmee niet onmogelijk.

Mag God je op dit moment nieuwe hoop en nieuwe energie geven? Ik wens je met heel mijn hart toe dat je Hem gaat vertrouwen op een nieuwe manier.
Dat de fiets waarmee jij een berg beklimt mag worden aangedreven door Goddelijke liefde, waardoor elke beweging die je maakt je niet volledig uitput, maar je doet versnellen, omdat Hij jouw kracht is.

Lijden hoort bij leven,
maar lijdzaam alles ondergaan
is niet onze roeping.

Zullen we samen bidden?
“Dank U wel dat U ons zult helpen. U maakt ons sterk. U bent onze kracht.
We vertrouwen in alles op U. Amen.”

* Inmiddels ben ik thuis en heeft de dokter naar mijn longen geluisterd. Het gaat gelukkig al veel beter:) Ik ben dankbaar.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?