Kun jij op water lopen?

25 oktober 2020

Kun jij op water lopen? “Natuurlijk. Als het vriest. Eitje. Hoe ver wil je dat ik loop?” Soms lukt lopen op water. In de zomer is het een onbegonnen klus.

Jezus kan ook in de zomer op water lopen. Eitje. Hoe ver wil je dat Hij loopt?

Zo ver als jij bent. Hij komt naar je toe om je te vertellen dat niets onmogelijk is voor Hem. God is een God van wonderen. 

Waarom is het zo moeilijk voor ons om dit te geloven? We kijken naar het water. We zien met onze ogen hoe een klein veertje een rimpeling in het oppervlak kan veroorzaken die eindeloos doorgaat. Dat is de realiteit van wat je ziet. Maar Gods waarheid overstijgt dit alles. 

De leerlingen van Jezus voeren op het meer. Ze hadden tegenwind. Jezus liep over het water naar hen toe.

“Toen de leerlingen Hem over het meer zagen lopen, raakten ze in paniek. Ze riepen: “Een spook!” en ze schreeuwden van angst. Onmiddellijk zei Jezus tegen hen: “Rustig maar! IK BEN het, wees maar niet bang.”” (Matteüs 14:26-27, BB) 

Vervolgens kijkt Petrus naar Jezus. Dat is dé gouden levenssleutel! Kijk naar Jezus. Dan ga je anders zien.

“Petrus antwoordde: “Heer, als U het bent, beveel mij dan om over het water naar U toe te komen!” Jezus zei: “Kom!” Petrus stapte uit de boot en liep over het water naar Jezus toe.” (Vers 28-29

Welk wonder is groter? Over rustig water lopen of over onstuimig water lopen?

Wanneer God ons tijdens de gewone dagen draagt, is dat geen kleiner wonder dan wanneer Hij ons in onstuimige dagen draagt. Voor ons een wonder, voor Hem niet bijzonder.

Ik daag je uit om vandaag uit je vertrouwde boot, uit jouw comfortzone te stappen. Zet nieuwe stappen. Weer of geen weer.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?