Kun jij inspannen en… ontspannen?

03 september 2023

Ik hoor het regelmatig. Juist nu ik revalideer van een openhartoperatie.
‘Ook al voel je niet altijd dat je rusten moet, doe het wel, Wilma.’

En zo kruip ik na de lunch op de bank. Ik weet het… het klinkt wat suf, maar ik wil weer conditie krijgen:) 

Voor mij is dat moeilijk. Als ik met iets bezig ben, maakt het mij zo enthousiast dat ik niet meer wil stoppen. Maar mijn doel is hoger, daarom lukt het. ‘Ik wil een sterk hart!’ (Graag heel sterk:)

Topsporters weten dat rust net zo belangrijk is als de training. Ik daag je uit om deze zondag eens lekker uit te rusten. Het zal je sterk maken. De lucht in je bovenkamer zal opklaren. Je krijgt weer overzicht over je to-dolijst omdat je even afstand neemt. Je ontdekt dat het leven meer is, dan werk en verplichtingen. Je hebt tijd voor je kostbare relaties en… extra tijd voor God.

Ga daarom zingend naar je kerk of gemeente.
Jij mag vandaag met anderen je geloof vieren!

En doe eens gek… ga ook op die bank liggen na de lunch…  Nee hoor, jij mag kiezen wat voor jou rust betekent. Misschien ontspant een lange strandwandeling enorm of hardlopen in het bos. Spelletjes doen met de familie of een boek lezen. 

‘Prijs de Heer! Elke dag is onze God zo ontzettend goed voor ons!’
(Psalm 68:20, BB)

‘Heer, ik prijs U met mijn hele hart. Ik zal iedereen over al uw wonderen vertellen.’
(Psalm 9:2, BB)

Ik wens je een heerlijke dag waarin je vernieuwde rust mag ontvangen, zodat je opnieuw gesterkt mag worden in je lichamelijke, mentale en geestelijke gezondheid.

Zullen we samen bidden?
‘Dank U voor vandaag. U heeft ons geschapen en weet daardoor precies wat goed voor ons is om een gelukkig leven te leiden. En gelukkig is het vandaag zondag. Help ons om echt uit te rusten. In de naam van Jezus. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat ga jij vandaag doen om rust te vinden?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?