Kun jij iets scheppen met jouw woorden?

31 januari 2024

We hebben ons de afgelopen dagen verdiept in de kracht die jouw woorden hebben. Vandaag sluiten we af met de allergrootste kracht die zich heeft gemanifesteerd door het spreken van God zelf.

Kun jij een vlinder maken met jouw woorden? Een tijger? Een olifant? Een mier?
‘Nee, natuurlijk niet!’, hoor ik je denken. 

Daarom ben ik zo onder de indruk van de eerste verzen in de Bijbel.

God sprak en het was er!

‘En God zei: “Ik wil dat er licht is!”
Toen was er licht.’ (Genesis 1:3, BB)

De Bijbel had ook kunnen starten met de zinnen:

God ging heel hard werken. Hij kneedde met Zijn handen, goot er kristallen bij, sloeg er met een hamer op en toen was er licht.

Als de Bijbel ons keer op keer laat zien dat het spreken van woorden kracht heeft, dan hoop ik dat die overtuiging diep in jouw hart is gekomen en je de woorden die je spreekt serieus neemt.

Gods woord voor jou vandaag is:

‘Jij bent Mij zoveel waard. Jij bent de kroon op mijn schepping. Ik heb prachtige dingen gecreëerd, maar jouw leven spant de kroon. Met jou kan Ik een relatie aangaan. Niets liever dan dat wil Ik. Kom bij mij met alles wat je bezighoudt. Ga geloof spreken in de gebieden van je leven waar zoveel negativiteit heerst. Herhaal mijn woorden. Dat is het beste wat je kunt doen. Jij bent het waard om een positief leven te kunnen omarmen, ondanks omstandigheden waar je in zit. Ik heb voor jou een hoopvolle toekomst. De woestijn zal bloeien. Er is meer voor jou dan je nu voor mogelijk houdt. Ik ben een God van wonderen en Ik wil wonderen in jouw leven doen. Wat heb je nodig? Vertel het Mij.’

Ik daag je uit om te antwoorden op de woorden die God jou vandaag speciaal schenkt. 

Bezinningsvraag:

  • Wat heb je nodig?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?