Kun jij het goed vinden met jezelf?

12 oktober 2020

Kun jij het goed vinden met jezelf? Durf je rust te nemen binnen de hectiek van het leven? Durf je de stilte aan? Durf je het gezellig te hebben met jezelf? Alleen?

Ik en mijzelf
daar knappen we van op.
Mijzelf vindt dat ook fijn
om alleen met ‘ik’ te zijn.

Ik en mijzelf
hebben het samen heel goed.
Het kan ons niet lang genoeg duren,
zo’n tijdje zonder buren.

Ik en mijzelf
sneu voelen we ons niet
maar ach; dat interesseert
ons eigenlijk geen biet.

Kun jij rust vinden? De theoloog Augustinus had zo’n 1600 jaar geleden al een interessante kijk op het fenomeen ‘rust’: “Gij hebt ons tot U geschapen en onrustig blijft ons hart in ons totdat het rust vindt in U, o God!”

Jezus kon goed alleen met Zichzelf zijn. Juist voor de grote momenten, zocht Hij tijd om alleen te zijn.

  • Jezus zocht de stilte op voordat Hij Zijn leerlingen uitkoos. (zie Lukas 6:12-15)
  • Jezus zocht de stilte op voordat Hij duizenden mensen voedde met brood en vis. (zie Matteüs 14:13-21
  • Jezus zocht de stilte nadat de massa Hem tot koning wilde kronen. (zie Johannes 6:14-17

Wees vrienden met jezelf door te zoeken naar de vriendschap van God. Als je alleen bent met Hem, ben je niet langer alleen. Zijn stille aanwezigheid helpt je om jezelf lief te hebben en rust te vinden in je hart.

Zullen we samen bidden? “Heer, in de hectiek van dit leven wil ik een moment stil zijn. Alleen met mijzelf en met U. Mijn hart wordt stil, mijn adem gaat rustig door en ondertussen vertelt Uw hart mijn hart dat het geliefd is. Wat een zegen. In de naam van Jezus, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?