Kun jij goed problemen oplossen?

12 augustus 2022

Ik sta te wachten voor de deur bij een toilethuisje op een camping in Zweden. Bij deze zin alleen al, denk je misschien: ‘Mij niet bellen!’
Ik geef toe; thuis heb ik het beter voor elkaar, maar tja, ‘back-to-the-basics’ betekent ook: alle luxe in de koffer laten zitten.

Er zit een merel in de dakgoot van het toilethuisje. Hij pikt modderachtige troep vanuit de dakgoot en gooit het op de houten vloer, waar ik sta te wachten. Maar die Zweden zijn slim. Ze hebben een nieuwe bezem bij de toiletten gezet. Ik pak ‘m en ga vegen:) Terwijl ik het straatje schoonveeg, gaat de merel door met zijn missie.

Die nieuwe bezem plaatsen lijkt een geweldig oplossing, maar als je even goed nadenkt, is dat een actie van ‘dweilen met de kraan open’.
Wat nou als de eigenaar van de camping een ladder zou pakken en de dakgoot schoon zou vegen? Probleem opgelost. Ik geef toe; de merel zal enigszins teleurgesteld zijn, maar die zoekt zijn troep gewoon een deurtje verder.

Hoe los jij problemen op?

Koop je misschien zelfs twee bezems?
Of neem je iemand in dienst die drie keer per dag het straatje gaat vegen?

Problemen echt oplossen vraagt om wijsheid.

De Israëlieten hadden er ook een rommeltje van gemaakt. God spreekt ze erop aan. Ze moeten de oplossing niet zoeken bij Bet-El en niet bij Gilgal. Ook niet bij Berseba. God overziet het geheel. Zo overziet Hij ook jouw leven en het leven van de mensen die je lief zijn.

‘Want de bewoners van Gilgal zullen gevangen worden meegenomen. Bet-El zal worden verwoest. Kom bij Mij terug! Dan zullen jullie leven!’ Amos 5:5-6 BB

Heb je er een rommeltje van gemaakt?
Geen paniek! Ik daag je uit…

  • Kom bij Jezus terug. Dan zul je leven!
  • Sluit je ogen.
  • Vraag God om wijsheid.
  • Neem even de tijd.
  • Hoor in de stilte Gods Geest spreken in je binnenste.

Hij is jouw Wijsheid in alles!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?