Kun jij gedachten lezen?

20200322 W.3.10 Psalm 139-9

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Kun jij gedachten lezen?

Ik heb de film ‘God Almighty’ gezien waarin Bruce Nolan als televisieverslaggever ontslagen wordt, ondanks zijn populariteit. Het maakt hem boos op God. Vervolgens krijgt hij het voorstel om een week lang de wereld vanuit Gods perspectief te mogen bekijken. Kortom: Hij kan plotseling alle gedachten van mensen horen, zien en beleven. 

Zou jij gedachten willen lezen?

  • Wil je weten wat die student twee stoelen voor jou denkt? 
  • Wil je weten wat jouw collega tegenover je vindt? 
  • Wil je zien wat jouw buurman in gedachten ziet?

Dat wil je niet. Dat is te veel, te groot, te heftig.

God is heel open naar ons. Hij deelt Zijn gedachten met ons in Zijn woord én door Zijn geest in ons binnenste.

David zegt hierover in Psalm 139: “Wat betekenen uw gedachten veel voor mij, mijn God. Zij zijn ontelbaar. Zelfs als ik ze zou proberen te tellen, blijken het er nog meer te zijn dan de zandkorrels. Ik ben voortdurend in uw nabijheid.” (vers 17-18, HTB)

Gods gedachten over hem betekenen veel voor David. Laat Gods gedachten over je ook veel voor jou mogen betekenen. Jeremia 29:11 vertelt dat Gods gedachten over jou, gedachten van vrede zijn. Wat God denkt over jou, vertelt Hij in Zijn woord. Hij is een open boek.

Gods gedachten ontdekken is niet te veel, te groot of te heftig. Zijn gedachten over jou zijn zo mooi en zo veel, daar krijg je geen genoeg van. Die wil je blijven ontdekken, horen, voelen en beleven.

Als God jouw gedachten leest, lees jij ‘vrede’ in Zijn gedachten. 

Dank God vandaag! Dank Hem dat Hij gedachten van vrede over je heeft. Oneindig veel, net als de zandkorrels, niet te tellen. Blijf vandaag dichtbij Hem, zodat je Zijn gedachten over jou van dichtbij kunt beleven.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.