Kun jij een geheim bewaren? ?

12 maart 2021


Kun jij een geheim bewaren? Bij kinderen is dat zo grappig. “Ik moet je een geheimpje vertellen”, zeggen ze dan. Ondertussen kruipen ze naar je oor en beginnen fluisterend hun verhaal. 

Huh? Maar het is toch een geheim, waarom vertel je het dan?

En toch… Veel kinderen lopen met diepe geheimen rond. Ze mogen het niet vertellen, anders… En ook veel volwassen dragen geheimen… Met een geheim leven, is lastig.

Jezus draagt het geheim van Gods Koninkrijk, maar Hij deelt dat wel graag met jou.

Het Griekse woord voor geheimen is ‘musterion’. Herken je het woord ‘mysterie’ hierin? Het is ‘iets onbegrijpelijks’.

Jezus zei tegen de twaalf leerlingen: Jullie mogen de geheimen van het Koninkrijk van God begrijpen. Maar de mensen die er niet bij horen, krijgen alleen verhalen te horen.” (Markus 4:11, BB)

We wandelen 40 dagen samen door het leven van Jezus. Stap voor stap op weg naar Golgotha. Laat onderweg van alles los, waardoor je meer geloof kunt oppakken. Begrijp jij alles wat er in de Bijbel staat? Soms is het een mysterie, iets onbegrijpelijks. 

Tijdens Zijn bediening op aarde maakte Jezus een deel van Gods verborgen wil bekend. Dit geheim fluisterde Hij in de oren van Zijn discipelen. Maar ook nu maakt Hij Zijn wil en wegen bekend aan Zijn volgelingen. Zijn woorden zijn als zaadjes die vrucht dragen.

“Het zaad dat in goede grond valt, zijn de mensen die met een goed en gelovig hart het woord horen, er gehoorzaam aan zijn en het vasthouden. Daardoor groeit er aan hen veel vrucht.” (Lukas 8:15, BB)

Ik daag je uit: Neem op dit moment 5 minuten de tijd. Welk geheim fluistert Jezus in de oren van jouw hart op dit moment? Wees stil en vertrouw erop dat Hij spreekt. Wat hoor je? Schrijf het op. Praat er met iemand over. Verwacht dat God tegen je spreekt.

“Niemand weet wat leven is,
alleen dat het gegeven is,
en dat van dit geheimenis,
God het begin en einde is.”
(Huub Oosterhuis, Theoloog)

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?