Kun jij door een rietje kijken?

22 oktober 2020

Kun jij door een rietje kijken? Heb jij dat wel eens geprobeerd? Waarschijnlijk heb je dit vaker gedaan dan je denkt. Je denkt dan namelijk dat je alles ziet, maar de waarheid is dat je nauwelijks iets ziet.

God is Schepper van hemel en aarde. Hij heeft het hele systeem van leven bedacht. Elk detail vormgegeven. Een megaklus, maar voor Hem een eitje. Wat een creativiteit, wat een vindingrijkheid, wat een dynamiek en intelligentie!

Terwijl jij door het rietje de wereld probeert te observeren en te begrijpen, overziet God alles.

Abram keek ook door een rietje: “Hierna zei de Heer tegen Abram: “Wees niet bang, Abram. Ik ben jouw schild [ dat jou beschermt ]. Ik ben Zelf jouw grote beloning.”” (Genesis 15:1, BB) 

Dit is wat Abram zag door zijn rietje: “Abram zei: “Heer God, wat wilt U mij dan geven? Want ik zal sterven zonder kinderen gekregen te hebben. Mijn knecht Eliëzer uit Damaskus beheert mijn huis. Hij zal alles van mij erven, omdat U mij geen kinderen heeft gegeven.”” (Vers 2-3

En dat terwijl God in vele dimensies kijkt: “Maar de Heer zei tegen hem: “Niet hij zal alles erven, maar jouw eigen zoon zal alles erven.” Toen bracht de Heer hem naar buiten en zei: “Kijk eens omhoog naar de hemel. Tel de sterren, als je kan.” En Hij zei tegen hem: “Kijk, zo ontelbaar groot zal jouw familie worden.”” (Vers 4-5

Ik daag je uit om vandaag (als even niemand kijkt) met je handen een koker te maken, erdoor heen te kijken en dan je handen te openen. Wanneer zie je meer?

Spreek dan samen met mij uit: “Heer, ik wil naar dit leven kijken vol geloof, zoals U dat ook doet. Help mij daar bij. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?