Kun jij alles doen tot eer van God ?

07 juli 2023

Er is een bom ontploft. Twee uithuizige zonen zijn thuis.
‘We hadden toch nog een brood?’
‘Van wie is deze was?’

Terwijl ik bijna struikel over maat 47, weet ik nog net op tijd het aanrecht vast te grijpen. Het dagelijkse leven is eigenlijk best raar. Als we in de dagelijkse mail van Ik Wonder Jou elkaar ontmoeten, hebben we het over geestelijke, inspirerende zaken. Maar vallen over maat 47 is ook leven.

Juist op die plek wil God bij jou en mij zijn. Hij wil dat we op de momenten dat we bijna ‘rare’ woorden gaan roepen, naar ons roepen:

‘Of u dus eet of drinkt of iets anders doet, doe alles tot eer van God.’
(1-Korintiërs 10:31, HSV)

Dus…
Wat moet ik nog meer tegen je zeggen vandaag? Een geweldige uitdaging ligt er voor ons. Zullen we samen ervoor kiezen om Hem te eren in alles (alles… echt alles!) wat we doen?

Wil je dat?
Kies je hiervoor?

Dankzij Hem mogen we vrij leven. Er kleeft geen schuld en schaamte meer aan ons, omdat Jezus volbrachte werk voldoende was om ons hiervan te bevrijden. Laten we vrijheid omarmen en volop gebruiken om Hem te eren. In alles wat we doen.

‘Alle eer is voor onze God en Vader, voor eeuwig! Amen!’
(Filippenzen 4:20, BB)

Leven met God is de dagelijkse dingen
beleven en doorleven tot eer van Hem

Of mijn huis wel of niet ontploft door mijn twee uithuizige zonen die regelmatig nog thuis komen; ik eer God voor wie zij zijn, wie zij mogen worden en voor hun liefde voor Hem.

Zullen we samen bidden?
‘Wij willen U in alles eren. Als er irritatie op onze weg komt, dan kiezen we ervoor om eromheen te lopen en U te eren. Als onbegrip, boosheid of mislukking ons overvalt, schuilen we bij U. Alle eer aan U, onze God. Halleluja. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat kun je doen om jezelf eraan te helpen herinneren dat alles wat je doet, tot eer van God mag zijn vandaag?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?