Kun jij afscheid nemen?

30 december 2020

“Als je afscheid neemt van navelstaren, krijg je hemels perspectief…”

Het einde van het jaar nadert. We nemen afscheid van 2020. Een bijzonder jaar waarin een pandemie het leven op zijn kop zette. 

Afscheid nemen kan zwaar zijn, maar kan ook enorm opluchten.

Toen ik studeerde reed ik in een oude Golf. De dag waarop ik afscheid nam van mijn trouwe, oude vriend, nam ik ook afscheid van de avonturen die je alleen kunt beleven met een heel oude auto ?. Maar ik kan je zeggen; ik nam met groot plezier afscheid! ?

Afscheid nemen is soms fijn. Je mag iets nieuws gaan verwelkomen.

In de overgang naar 2021 sluit je een jaar af, waarin je misschien afscheid hebt moeten nemen van een geliefde. Dan leef ik zo met je mee… 

Misschien heb je afscheid moeten nemen van je werk, je bedrijf…

Of afscheid van aandacht en liefde… Gewoon, omdat je het nauwelijks kreeg. Je zat alleen thuis.

Jezus moest ook afscheid nemen. “Er is nog nooit iemand naar de hemel geweest behalve Ik, de Mensenzoon. Ik ben er vandaan gekomen.” (Johannes 3:13, BB) 

Jezus nam afscheid van de hemel om als mens hier op aarde te leven. Daarbij had Hij een duidelijk doel voor ogen: De HEMEL voor jou openen!

“Want God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de mensen te veroordelen, maar om door Hem de mensen te redden.” (Johannes 3:17, BB)  

Afscheid nemen is loslaten in Jezus’ handen. Hij geeft jou Zijn aandacht en liefde.

Ik daag je uit: Neem afscheid van je uitsluitend te richten op je eigen situatie, je eigen verdriet, je eigen uitdagingen…

  • Geef iedereen die je vandaag ontmoet een glimlach.
  • Schenk aandacht door oprecht te luisteren.

Vanuit hemels perspectief zie je meer. Jij kunt dit!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?