(Kom)kommer en kwel ?!

17 juni 2021

 

Ben jij wel eens teleurgesteld? Diep gekwetst? Leer in 7 stappen hoe je over teleurstellingen heen kunt komen. 

Stap 6: Kommer en kwel… hoe kom je eruit?

Zodra mijn keukenmes de snijplank raakt en een bepaalde toon laat horen, staat onze hond Coco naast mij. Bingo! De komkommer wordt aangesneden. Als ik dan met de restjes naar onze kippen loop, dan rent hij kwispelend mee. Dit is hèt moment. “Komkommer, mmm… kom daar maar eens overheen. Dat is hemels! Daar kan geen rookworst van de Hema tegenop.” Je hoort het Coco denken…

Maar, crisis… als ik àlle komkommerstukjes over het gaas bij de kippen gooi. Kijk dan eens in de ogen van Coco: teleurstelling ‘pur sang’.

Wij rennen in het leven ook wat af en hopen ook een stuk komkommer te vangen. Wat nou als je aan de verkeerde kant van het gaas staat? Wat nou als je achter het net vist? Je mist het feestje, de promotie, de loonsverhoging, de zoommeeting met vrienden, de appjes, de zwangerschap, het droomhuis…

Hoe verwerk jij teleurstellingen?

 1. Accepteer dat teleurstellingen bij het leven horen. De komkommers kunnen niet allemaal voor jou zijn. 
 1. Nodig God uit om in jouw hart te kijken en je in te fluisteren hoe je het beste kunt reageren.
  “Kijk in mijn hart, onderzoek mijn gedachten.
  Zeg het me als ik iets verkeerds doe,
  en help me om weer te leven zoals U het wil.” (Psalm 139:23-24, BB)
 1. Geloof dat God jou kan redden in moeilijke situaties, en dat jij niet jezelf of je situatie hoeft te redden.
  “Hij bevrijdde me en gaf me weer ruimte. Hij redde mij, omdat Hij van mij houdt.” (Psalm 18:20, BB)
 1. God kan jouw hart genezen van pijn.
  “Hij geneest de verbrokenen van hart en verbindt hun wonden.” (Psalm 147:3, NBG51)
 1. Geef God jouw teleurstellingen,
  ontvang Zijn positieve instelling terug.
  “Wie bij U hun geluk zoeken zullen lachen en vrolijk zijn.” (Psalm 40:17, NBV)

Zullen we samen bidden? “Ik leg al mijn kommer en kwel bij U neer, telkens weer. Amen.”

Mogen deze prachtige teksten je hart vullen met een diep vertrouwen in Hem. Wat wens ik je dat van harte toe.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?