Kom je gezellig eten?

09 januari 2021


Vandaag geef ik je weer een tip voor een minder ingewikkeld leven: 

Mijn tip voor vandaag: Maak je leven eenvoudiger, laat perfectie los.

“Komen jullie gezellig eten?” 

De zin is eruit, voordat je doorhebt wat je zegt. De week die volgt, staat in het teken van de gasten die komen eten. Alles moet schoon en het beste eten moet op tafel. Waarom eigenlijk?

Durf je ook ‘eenvoud’ aan? Wil je jezelf bewijzen?

  • Maak het leven niet ingewikkelder dan het is. 
  • Laat jouw gastvrijheid jouw vrijheid niet stelen.
  • Wring jezelf niet in een keurslijf van perfectie.

Jezus ging een keer eten bij Zacheüs, maar dat zag Zacheüs zeker niet een week van te voren aankomen. Hij zat in een boom. Niet echt de plek om de perfecte gastheer te zijn. Hij had niet gerekend op Jezus bij hem in huis én bij hem aan tafel. En toch gebeurt het…

Bovendien nodigt Jezus zichzelf uit. Zo nodigt Jezus zichzelf ook uit in jouw leven. 

“Zacheüs, kom vlug naar beneden. Want Ik moet vandaag bij jou op bezoek komen.” (Lukas 19:5, BB)

Mag Jezus bij jou binnenkomen of wil je eerst alles ‘aan kant’ hebben? Wil je je carrière eerst op een hoger level hebben?

Nadat Zacheüs Jezus’ liefde had gehoord, gezien en gevoeld, maakte hij zijn leven een stuk minder ingewikkeld. Dat is wat liefde doet. Liefde maakt je leven eenvoudiger.

Iedereen die nog iets van hem tegoed had, gaf hij alles terug. Hup! Weg met al die ballast in zijn leven. Over de schutting ermee!

Ik daag je uit, Nils: Klim uit je boom van perfectie. Verstop je niet langer achter jouw streberige houding ten opzichte van anderen, of achter jouw drang naar promotie met een flinke elleboog naar je collega. Durf eenvoudig Jezus’ woorden te omarmen, zoals Zacheüs dat ook deed.

Spreuken 16:19 leert ons: “Het is beter om eenvoudig te leven zonder strijd, dan rijk te worden op een oneerlijke manier.” (BB)

Bij Zacheüs viel het kwartje. En bij jou?

Je hoeft God, anderen en jezelf niets te bewijzen. Zoals jij bent, is meer dan genoeg. God houdt al van je! 

En om het concreet te maken: Oefen vandaag – nodig iemand uit en ruim vooraf niets op ?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?