Kijk wat Jezus voor je heeft gedaan!

IWJ 12.9

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Kijk wat Jezus voor je heeft gedaan!

De beroemde auteur C.S. Lewis schreef ooit: “Je hond ligt aan je voeten. Stel je eens voor dat alle honden in diepe nood zijn. Sommigen van ons houden heel veel van honden. Als het alle honden zou helpen, zou jij dan bereid zijn om een hond te worden? Zou je je menselijke aard neerleggen, je geliefden, je werk, hobby’s, je kunst, literatuur en muziek achterlaten? Dat je in plaats van intiem contact, alleen kunt kijken naar je geliefde en met je staart kunt kwispelen? Toen Jezus mens werd beperkte Hem dat in datgene wat het meest kostbaar voor hem was: Zijn ongehinderde, onbelemmerde gemeenschap met de Vader.” 

God werd mens. Het is de Menswording. Het Griekse woord voor Menswording is ‘sarkothenta’, dit betekent ‘vlees geworden’. Toen Jezus in een stal werd geboren, werd de Almachtige God mens in een kleine baby!

De Bijbel vertelt ons in Johannes 1:14:Het Woord werd een mens en Hij heeft bij ons gewoond. We hebben gezien hoe geweldig en machtig Hij is: Hij, Gods enige Zoon, met dezelfde macht als de Vader, liefdevol, vriendelijk, en vol van waarheid.”

Uit liefde voor jou kwam de Zoon naar de aarde en werd een mens. Hij deed het voor jou!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.