Kent God jou beter dan ik?

10 juni 2022

Ken je dit lied, van Trijntje Oosterhuis?
“Ken je mij?
Wie ken je dan?
Ken jij mij
beter dan ik?”

Ken jij jezelf?
Ken jij God?
Wie ken je dan?
Kent Hij jou beter dan ik?

Ik was achttien en zag André… die ‘beachboy’ wilde ik wel leren kennen. Hij stond in het water bij Rockanje en filmde tieners en hun leiders terwijl ze op een vlot het Haringvliet overstaken. En ik leidde ook een groepje.

Maar wat moest ik doen om André beter te leren kennen?
Tijd met hem doorbrengen! Logisch.

Wil jij God beter leren kennen?
Dan heb ik geweldig nieuws voor je; God wil zichzelf ook graag laten kennen door jou.

Indien gij Hem zoekt, zal Hij Zich door jou (u) laten vinden.  1 Kronieken 28:9 HSV

God laat Zich vinden als je Hem zoekt. Gods Geest kent God en Hij woont in jou! Dat betekent dat kennis over wie God is, in jou is. Dichterbij kan niet.

Omdat jullie bij Mij horen, zal de Vader jullie straks de Helper sturen. Hij is de Heilige Geest. Hij zal jullie alles leren en alles helpen herinneren wat Ik tegen jullie heb gezegd.  Johannes 14:26 BB

Ik moedig je aan om meer en meer tijd met God door te brengen, in je Bijbel te lezen. Je kunt altijd bidden. Middenin de nacht en op alle momenten van de dag. Hij is er voor je.  Gods Heilige Geest wil niets liever dan Zijn kennis van God met je te delen.

God zal Zich door jou laten vinden, omdat Hij van je houdt.

Zullen we samen bidden?
“Heer, ik wil zo graag meer tijd met U doorbrengen. Ik wil U leren kennen. Ik wil Uw stem horen en leren onderscheiden. Help mij, Heilige Geest. Maak mijn hart bewust van Uw aanwezigheid en mijn oren bewust van Uw stem. In de naam van Jezus, amen”.

He, pssssst. Het lukte mij om André beter te leren kennen (Gelukkig!)… inmiddels zijn we 34 jaar getrouwd en nog steeds leer ik hem beter kennen… wat lief ik hem!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?