Ken jij iemand die in China woont?

13 augustus 2023

Ik klik mijn mailbox open, ‘Groetjes uit China’ zie ik voor me. Een Nederlands gezin lacht mij toe. Daar staan ze dan, twee vrienden van ons die al meer dan 20 jaar werkzaam zijn in een land waar al jaren christenen worden vervolgd.

Ooit was ik met haar op een tienerkamp. We legden ons luchtbedje op de vloer en probeerden zo laat mogelijk te gaan slapen, omdat we nog zoveel te vertellen hadden aan elkaar. Ooit stond André samen met hem boven op de Mont Blanc na een heftige beklimming.

Inmiddels zijn er heel andere bergen beklommen. Bergen van geloof. Zij hebben Gods roeping voor hun leven beantwoord met een grote ‘Ja’. Ze gingen naar China. Zij leven daadwerkelijk de liefde van Jezus.  

Jezus liefde leven,
verandert levens!

‘Want de Heer heeft ons bevolen: “Ik heb jullie gemaakt tot een licht voor de niet-Joodse volken. Zo zullen jullie redding brengen over de hele wereld.”’
(Handelingen 13:47, BB)

Jezus vertelt de discipelen dat ze een licht zijn en redding zullen brengen.
Het is geen vraag, maar een feit. 

Ik heb goed nieuws. Jij bent ook een zendeling. Jouw voordeel is dat je niet per se afscheid hoeft te nemen van je familie, je land en je cultuur. Je hoeft ook geen andere taal te leren. Maar daarmee is jouw missie voor deze dag niet minder gewichtig. 

Onderschat jouw waarde niet! 

Bij elke stap die je zet, gaat Hij met je mee. Elke dag is Hij bij je, zodat anderen ook Zijn licht in je zullen merken. Jij zult redding brengen. Ga ervoor! Wees je ervan bewust.

Zullen we samen bidden?
‘Dat ik zendeling ben op de plek waar ik werk en woon, ontgaat me tijdens mijn dagelijkse drukte vaak. Ik wil me hier meer van bewust zijn. Niets is mooier, dan dat mensen door mijn normale leven heen Uw licht opmerken en U als Redder gaan vinden. In de naam van Jezus. Amen.’

 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?