Ken je de kracht van je woorden?

IWJ 8.21-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ken je de kracht van je woorden?

Woorden zijn enorm krachtig. De Bijbel zegt: “Je zal zelf de gevolgen dragen van de dingen die je zegt. Je woorden geven je altijd de beloning die je verdient – goed of slecht.” (Spreuken 18:20, BB) 

Het regelmatig uitspreken of proclameren van dingen, helpt ons om ze meer te geloven. En waar geloof is, werkt God! Ik wil je vandaag aanmoedigen om positieve dingen over jezelf te verklaren. Zoals iemand eens zei: Preek tot je ziel!

Zeg dit hardop tegen jezelf en in geloof: “Ik ben van waarde. Jezus gaf Zijn leven voor mij. Ik ben kostbaar. Ik ben meer dan een overwinnaar door Christus! Ik ben een kind van God en mijn hemelse Vader beschermt me. Ik heb niets te vrezen, want God is met mij!”

Het is goed om te weten hoe we onszelf kunnen aanmoedigen! Het kan heel nuttig zijn, soms zelfs levensveranderend. Vooral als we ontmoedigd zijn of vol met negatief denken zitten.

Het verkondigen van deze waarheden uit het Woord van God kan patronen van onze gedachten veranderen en onze levens omkeren!

Aarzel niet om jezelf aan te moedigen! Het kan je leven veranderen.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Johanna op 26 april 2019 om 7:14 am

    Goedemorgen,
    God is goed! Voordat ik deze tekst gelezen heb vandaag stond ik in de badkamer voor de spiegel en ik sprak deze woorden uit over mezelf.
    En dan lees ik daarover…..
    Ik ben zo blij dat ik een kind van God ben. Ik dank Hem voor zijn genade, goedertierenheid en onvoorwaardelijke liefde voor mij ,elke dag weer.