Ken ik je ergens van?

11 augustus 2023

Een man loopt mij tegemoet met een grote glimlach en met een blik: ‘Ik ken jou!’ Bij mij begint het in mijn bovenkamer behoorlijk te kraken. ‘Waar hebben we elkaar eerder ontmoet. Wat is zijn naam? Kom op, Wilma… denk na….’

Op deze aarde leven acht miljard mensen. Het is bijzonder dat God jou nooit zal aankijken en dan lang moet nadenken… ‘Wie ben je ook alweer?’ De Bijbel zegt zelfs dat God je niet alleen bij naam kent, maar dat Hij je door en door kent.

‘Heer, U kent mij door en door.
U weet alles van mij, waar ik ook ben.
U weet alles wat ik denk.’
(Psalmen 139:2, BB)

God zegt nooit tegen jou:
‘Wie ben je ook alweer?
Ennuh… je naam… help me even.’

Je bent iemand voor Hem. Hij kent je naam, weet wie je bent en kent je zelfs door en door. Wat zeg ik? Hij weet ALLES van je. ALLES. Niets is voor Hem verborgen.

Het goede nieuws is: Je hoeft je voor Hem niet te schamen, want Hij weet zelfs meer van je dan je van jezelf weet.

Erken dat God je kent en voel je gekend door Hem.

  • Als je vragen hebt over jezelf: God heeft antwoorden.
  • Als je vertwijfeld bent over jezelf: God twijfelt niet aan jou.
  • Als je onzeker bent: God is zeker van jou.

Ik daag je uit om Hem toestemming te geven, jou te laten zien, wie je mag zijn.

Zullen we samen bidden?
‘Dat U mij door en door kent, betekent dat U alles weet. Alles. Uw grote liefde maakt dat U mij accepteert zoals ik ben. Wat een wonder. Wat een genade! Amen.’

Nog even dit…
Al voel je je alleen en niet gezien, dank God vandaag telkens voor het feit dat Hij bij je is en je ziet.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?