Kan Jezus relaxen?

23 juli 2020

Kan Jezus relaxen? Schaterlachen? Een beetje niksen? Of is Hij alleen maar serieus bezig met Zijn roeping op deze aarde? Heeft alles een doel in Zijn bestaan?

En Jezus vrienden, de discipelen? Konden zij een beetje chillen en genieten? Of waren ze vroeg in de ochtend alleen maar de netten aan het schoonmaken, de boot aan het boenen en dan door naar de winkel met hun vangst? En dan door naar de meeting met Jezus en wandelend door naar het volgende dorp. Zoiets?

Ik wil niet oneerbiedig klinken, maar ik stel me zo voor hoe dat dan ging. Hoe zie jij dat voor je?

“Kom Petrus, beetje doorwerken. We moeten nog bidden met mensen. De dienst begint zo in de tempel. De mensen in het dorp verderop willen ook nog kennismaken met Jezus.”

De Bijbel staat juist vol met ‘genietmomenten’ van Jezus. Zo eet Jezus graag met mensen, bijvoorbeeld bij Zacheüs thuis, op een bruiloft, buiten in het veld met 5000 mannen en de rest van hun familie en onderweg met Zijn vrienden. 

Jezus nam de tijd voor mensen en Zijn vrienden leefden mee in het hemelse ritme van de Zoon van God.

“Doe wat Ik je zeg. Leer van Mij. Want Ik ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zul je bij Mij innerlijke rust vinden. Want wat Ik je te doen zal geven, is niet te moeilijk of te zwaar voor je.” (Matteüs 11:29-30, BB)

Ik daag je uit om vandaag de rust van God in te ademen. Neem de tijd voor Hem, voor mensen om je heen en voor jezelf. 

Leef in een hemels ritme. Een mooie, relaxte dag ligt voor je!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?